Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

ENI-EOΠΥΥ: Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ για το clawback

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ και Διευθυντη οικονομικού τμηματος ΕΟΠΥΥ και ανακοίνωση συμμετοχής στην προειδοποιητική απεργία/επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ για την 12/10/2021.
Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Με μεγάλη έκπληξη, μεσούσης της θερινής περιόδου, οι συμβεβλημένοι ιατροί έλαβαν μήνυμα με το οποίο τους κοινοποιείται επιβολή Clawback λόγω υπέρβασης προϋπολογισμού για τις επισκέψεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Με δεδομένο το γεγονός ότι η υπογραφείσα σύμβαση, την οποία τιμούμε απαρέγκλιτα εδώ και 10 έτη ακόμα και σε περίοδο πανδημίας, περιλαμβάνει αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση με ορισμένο πλαφόν επισκέψεων, ουδείς συμβεβλημένος ιατρός μπορεί να υπερβεί το προϋπολογισμένο ποσό αμοιβής επισκέψεων. Και φυσικά η αμοιβή, που είναι σαφώς οριοθετημένη ως προς το ανώτατο ποσό, αφορά επισκέψεις που έχουν ΗΔΗ γίνει. Επομένως η έννοια του Clawback (όσο ληστρικό κι αν είναι σε όλες τις περιπτώσεις που εφαρμόζεται, σε ιατρικές πράξεις και εξετάσεις) και του πλαφόν των επισκέψεων, είναι μεταξύ τους τελείως ασύμβατες.

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Παρά τις προφορικές σας διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται για αβλεψία που πρόκειται να διορθωθεί, και παρά την πάροδο 40 και πλέον ημερών, κάθε συμβεβλημενος ιατρός μπορεί ακόμα να δει το αιτούμενο ποσό για clawback (μηνος Μαϊου- κατηγορίας Θ) στα προσωπικά μηνυματα του της εφαρμογής «Ενημερώσεις συναλλασομένων», αναμένοντας φυσικά τον συμψηφισμό της οφειλής αυτής στην επόμενη ψαλιδισμένη πληρωμή.

Σας δηλώνουμε ότι δε θα γίνει ανεκτός τέτοιος εμπαιγμός, χρήσης Clawback σε συμβάσεις με πλαφόν 200 επισκέψεων το μήνα. Αν με κάποιο μαγικό τρόπο, χωρίς να έχουν συναφθεί νέες συμβάσεις σε αυτήν την μορφή και με την τιμή της επίσκεψης να παραμένει στα 10 ευρω μικτά, ο προυπολογισμός δεν επαρκεί, θα πρέπει να βρείτε άλλον τρόπο- αν αντέχετε το πολιτικό κόστος ακομα και τη μείωση του πλαφόν των 200 επισκέψεων και να αντιμετωπίσετε τα εκατομύρια ασφαλισμένων.

Σας δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στην προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, που προκηρύχθηκε από το συντονιστικό όργανο ΠΦΥ για την Τρίτη 12-10-2021, διαμαρτυρόμενοι φυσικά ΚΑΙ για την συνέχιση επιβολής Clawback σε ιατρικές πράξεις και εξετάσεις. Συγκεκριμένα έχει επιβληθεί προκαταβολή του 70% του clawback του 2021 στα εργαστήρια και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και βασικό αίτημα μας ειναι η πλήρης αποσυρση και οριστική κατάργηση του.

Αναμένουμε την άμεση, ουσιαστική ανταπόκριση σας και την διόρθωση της διαχειριστικής σας αστοχίας στο θέμα του clawback της αμοιβής των ιατρικών επισκεψεων.

Μετά τιμής,

εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ

Η Πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Δημήτρης Οικονόμου

13 σχόλια:

  1. Αυτη ειναι η συμβαση ,οι οροι δεν ειναι συμφεροντες ,αρα το ενα μερος ,αυτο που βλαπτεται , μπορει ελευθερα να την καταγγειλει .Δεν ειναι ομως ο σκοποσ αυτος .ο συλλογος θελει να εχει αποκλειστικοτητα στους ασφαλισμενους εις βαρος αυτων που παλευουν αξιοπρεπως χωρις συμβασεις και γονυκλυσιες .Αυτοι οι γιατροι δεν εκπροσωπουνται απο κανεναν συλλογο .Το clawback πρεπει να μεινει και εμεινε ,μια πολυ σωστη κινηση απο την κυβερνηση που ετσι διατηρει τις ισορροπιες της αγορας .Οι δηθεν κινητοποιησεις θα ληξουν οπως παντα χωρις αποτελεσμα και δεν μας ανησυχουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαστε όλοι γόνοι, σώγαμπροι, χομπίστες ή σε βολικά μέρη ! Ο ΕΟΠΥΥ κάνει ντάμπινγκ στην αφορά και δυνατότητες αντίδρασης δεν υπάρχουν πχ σε μεγάλες πόλεις όπου δυστυχώς επειδή είμαστε και κακό συνάφι η συνεννόηση είναι δύσκολη! Οι συμβάσεις αλλάζουν όταν αγωνίζεσαι για αυτό και όλοι οι γιατροί εκπροσωπούνται από τους ΙΣ! Όποιος θέλει κάτι παραπάνω .....ας το κάνει αντί να ......μυξοκλαίγεται......

      Διαγραφή
    2. Ο ίδιος ηλίθιος που εκθειάζει το Clawback σε όλες τις αναρτήσεις. Σου εύχομαι αυτοί τους οποίους εξυπηρετείς αξιοπρεπώς να σε πληρώνουν το 40% της αξίας της δουλειάς σου. Να δω τότε αν θα κελαιδάς.
      Υ.Γ Δεν έχω καμία σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

      Διαγραφή
    3. Τα δικαια μετρα παντα επικρινονται απο τα κρατικοδιαιτα συνταγογραφικα παρασιτα του συστηματος,συνηθως εχοντα μαυρα μεσανυχτα απο ιατρικη , που θελουν να νεμονται τους παντες και τα παντα .Επι της ουσιας κανενα επιχειρημα κατα του cb ευγενεστατε συναδελφε .Αντε τωρα να γραψεις καμια συνταγουλα να πας κανενα ταξιδακι .

      Διαγραφή
    4. Ρε καραγκιοζη αφού δεν έχεις σύμβαση τι ανακατεύεσε!!!

      Διαγραφή
    5. Αντε πληρωσε το cb που σου αναλογει απο την ιατρικη που εξασκεις ,εναντιον ποιος ξερει ποιων δυσμοιρων ασθενων !Μονο αυτομπορειτε να κανετε αλλωστε ,να γραφετε και να πεφτει .

      Διαγραφή
    6. 7.14 φαίνεσαι πολύ έμπειρος στην επιδοτούμενη συνταγογράφηση παρόλο που είσαι χομπίστας γόνος! Όταν μιλάς για συμβεβλημένους ΕΟΠΥΥ μην κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη!

      Διαγραφή
  2. Προς 8.57 όπως όλοι οι γόνοι τεμπελχανάδες συνέχισε να τρως τα λεφτά του μπαμπά και του πεθερού και άσε τον κόσμο να διεκδικήσει τα δικαιώματά του! Όπως πάντα πάλι δεν έχεις επιχειρήματα υπέρ του cb μόνο κόμπλεξ κατά των ιατρών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7.14 live your myth in greece παριστάνοντας τον ......πετυχημένο ως χομπίστας βολεμένος σώγαμπρος και άσε τους βαγωνιζόμενους βιοπαλαιστές ιατρούς να παλέψουν για τα αυτονόητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς απαντες τους κυριους συναδελφους που θελουν να καταργηθει το cb :δυστυχως μεχρι το 25 θα το καταβαλετε κανονικατατα και ξυδακι αν δεν μπορειτε να το χωνεψετε .Μην τα ριχνετε στους μη συμβασιουχους ,τους οποιους ανταγωνιζεστε αθεμιτα .Να μαθετε να δεχεστε τις συνεπειες των επιλογων σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεμπελχανα γονε 3.12 με προίκα και από τον πεθερό που ζεις το όνειρο σου νομίζοντας ότι είσαι......πετυχημένος ενώ είσαι απλά κηφήνας χομπίστας λύσε επιτέλους τα ψυχολογικά σου προβλήματα! Κανείς συμβεβλημένος δεν κατηγόρησε ποτέ μη συμβεβλημένο και όταν κάπου υπάρχει ένα συμβόλαιο ενίοτε γίνονται και προσπάθειες τροποποίησης του ειδικά όταν είναι εμφανώς ετεροβαρής ! Άντε τώρα στον .....μπαμπά να σε ......χαρτζιλικωσει για να παριστάνεις τον μη συμβεβλημένο......!

      Διαγραφή
    2. Γραφικές χομπίστα κανείς δεν σε ανταγωνίζεται αθέμιτα, μπορούσες να μπεις στον ΕΟΠΥΥ. Επέλεξες να μην μπεις άλλωστε δεν χρειάζεται χόμπυ κανεις. Εμείς μπήκαμε γιατί βιοποριζομαστε και όπως κάθε εργαζόμενος προσπαθούμε όπως έχουμε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουμε το καλύτερο

      Διαγραφή
    3. Προφανώς ο συνάδελφος 3.12 έχει εργαστήριο στην Μπουργκι να Φάσο και δεν ξέρει ότι συμβάσεις δεν διαρκούν εσαεί , επαναδιαπραγματευονται από τα συμβαλλόμενα μέρη ! Αλλά εκεί στην ζούγκλα που τέτοια πράγματα! Τους δίνουν κάτι χάντρες και καθρεφτακια και δουλεύουν μια ζωή χαρουμενοι

      Διαγραφή