Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Οι άσπρες μπλούζες σε απεργία με το καλημέρα του 2012

Οι άσπρες μπλούζες σε απεργία με το καλημέρα του 2012
Με απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας ξεκινά η νέα χρονιά, καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί έχουν εξαγγείλει ήδη απεργίες για την πρώτη εβδομάδα.


 Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου, οι φαρμακοποιοί σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων και στις 2 και 3 του μήνα, κλείνουν τα φαρμακεία τους στο πλαίσιο πανελλαδικής 48ωρης απεργίας, αντιδρώντας στη μείωση του ποσοστού κέρδους τους. 

'Εντονες αντιδράσεις όμως υπάρχουν και στον ιατρικό κλάδο με την λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς όπως υποστηρίζουν οι γιατροί καλούνται να συμμετάσχουν από την 1η Ιανουαρίου στο νέο φορέα, χωρίς να έχει διαμορφωθεί το σχετικό πλαίσιο. 
  
Τετραήμερη πανιατρική πανελλαδική απεργία, από 2 έως 5 Ιανουαρίου, κήρυξαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, (ΠΙΣ), οι γιατροί του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), ενώ σε πανελλαδική αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
  
 Η ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αναφέρει ότι τις συγκεκριμένες ημέρες οι γιατροί του ΕΣΥ, ειδικοί και ειδικευόμενοι, θα προσέρχονται και θα δηλώνουν παρόντες στην εργασία τους, θα αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά και θα εκτελούν όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, πλην εκείνων που αφορούν στη λειτουργία των τακτικών ιατρείων. Οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων, ειδικευμένοι και υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, θα τηρήσουν την ίδια πρακτική, παραμένοντας είτε στο ιατρείο ευθύνης τους είτε αποσυρόμενοι στο Κέντρο Υγείας που ανήκουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου