Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ : ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ



Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στις 31 Δεκεμβρίου 2011 λύονται μονομερώς από το κράτος οι συμβάσεις  των  γιατρών με τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι γιατροί του  Ιατρικού Συλλόγου  Αρκαδίας σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα να μην συμμετάσχουν στον ΕΟΠΥΥ, (Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας), έως ότου αποσαφηνιστούν πλήρως και οριστικοποιηθούν οι κανόνες που θα διέπουν την λειτουργία του φορέα και τις συμβάσεις του με τους γιατρούς. Διαπιστώνεται ότι  είναι καθολική η ασάφεια που αφορά τον τρόπο και το πλαίσιο λειτουργίας του νέου Υπερταμείου, χωρίς να είναι γνωστοί οι όροι της σύμβασης, ο τρόπος εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων που υπεισέρχονται στο ταμείο, το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων, το σχεδιάγραμμα των πληρωμών και άλλα βασικότατα ερωτήματα που προς το παρόν δεν έχουν απαντηθεί.
Κατόπιν όλων αυτών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας καλεί τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς να σεβαστούν την απόφαση του Συλλόγου και να  ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΠΙΣ. Επίσης καλούμε την ύστατη αυτή ώρα την κυβέρνηση να αναλογιστή τις επιπτώσεις της αλλοπρόσαλλης  πολιτικής της στα ασφαλιστικά ταμεία που  θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία όλων των πολιτών.
           Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας
Παπασταματάκης Γεώργιος                  Πίτσας Χρίστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου