Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ε ναι, έκανα δήλωση συμμετοχής στον ΕΟΠΠΥ

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011


Δήλωσα ότι από τον καινούργιο χρόνο επιθυμώ να συμμετέχω με το ιατρείο μου στον ΕΟΠΠΥ και να δέχομαι τους ασφαλισμένους των τεσσάρων ταμείων με την επίσκεψη των...
δέκα ευρώ, κόντρα στην απόφαση του συλλόγου μου, που επιδιώκει να με αποκλείσει. Και όχι, δε θεωρώ σε καμιά περίπτωση ότι ευτελίζεται το επάγγελμα με αυτή μου την απόφαση. Και θα θελα να ρωτήσω, η δική μου αμοιβή ευτελίζει την ιατρική πράξη; Οι γιατροί του ΙΚΑ που δουλεύουν με συμβάσεις των χιλίων ευρώ το μήνα για 30-40 ασθενείς τη μέρα, δεν εξευτελίζουν την ιατρική πράξη; Γιατί δεν παρεμβαίνουν στις περιπτώσεις αυτές οι Ιατρικοί Σύλλογοι, να τους αναγκάσουν σε παραίτηση, για να σωθεί η ' ιατρική αξιοπρέπεια'? Αφού η αμοιβή των δέκα ευρώ είναι αναξιοπρεπής, πόσο μάλλον οι συμβάσεις εξαθλίωσης των γιατρών του ΙΚΑ. Λοιπόν κύριοι, μην παίζετε παιχνιδάκια στις πλάτες μας και στις πλάτες των ασθενών. Μην εκφοβίζετε τους γιατρούς με πιθανές κυρώσεις για να μην μπουν στον ΕΟΠΠΥ και να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στις κλίκες. Αν τόσο σας ενδιέφερε η ιατρική αξιοπρέπεια, αναγκάστε και όσους δουλεύουν με μισθούς γαλέρας να παραιτηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και να ξεκινήσουμε όλοι από την ίδια αφετηρία. Όχι πια άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά. Ίδια αντιμετώπιση για όλους. ΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ για ΟΛΟΥΣ και ΟΧΙ για ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ μας ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ!! Το 2012 θα δέχομαι αν μου το επιτρέψει ο ΕΟΠΥΥ τους ασφαλισμένους του με επίσκεψη δέκα εύρω και δεν ντρέπομαι γι΄αυτό, ούτε θα απολογηθώ σε κανένα και ειδικά σε γιατρούς του ΙΚΑ και θα προσφέρω την ίδια ποιότητα υπηρεσιών, όπως μέχρι σήμερα. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

4 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ...ΤΟΣΟΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ 30-40 Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΣΚΟΥΝ ΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΕΟΠΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΡΚΕΙ ...ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.....ΤΗΝ 1/1/2012....οντας γιατρος του ΙΚΑ και επομενως του ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γινόμαστε κακοι αλλά το λειτούργημα των γιατρών του ΙΚΑ το γνωρίζουμε απο τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Εκεί, για να εξετάσουν και να γράψουν φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ χρησιμοποιούν τα συνταγολόγια του ιδρύματος (μήπως παράνομα) παίρνοντας για το λειτούργημα την αντίστοιχη αμοιβή... Αυτό βέβαια θα ανατραπεί αν μπουν πολλοί γιατροί στον ΕΟΠΥΥ (έστω και με τα ~10 ευρώ) ή ακομα και αν υπάρχει ελεύθερη συνταγογράφηση. Καλές οι συμβουλές αλλά όχι επιβολή απόψεων και θυμωμένο ύφος (το χρησιμοποίησα ίσως και εγω στην αρχή αλλά τόσα χρόνια βαρέθηκα να ακούω για πειθαρχικά συλλόγων: για πινακίδες, διαφημίσεις, μη συμμετοχή σε απεργείες και άλλα που δεν θυμάμαι)... Πάντως γέλασα προχθές όταν σε συνέλευση του συλλόγου μας ο πρόεδρος είπε ότι γιατ΄ροί του ΙΚΑ (και μέλλοντες του ΕΟΠΥΥΥ) σκεφτονται να παραιτηθούν. Ποιοι είναι αυτοί? (δίνω μια ελάχιστη πιθανότητα σε αυτούς που βλέπουν ασφαλισμένους στα ιατρεία τους και όχι στα ιατρεία του ΙΚΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "θα προσφέρω την ίδια ποιότητα υπηρεσιών"
    Αν κρίνω απ την εικόνα είσαι οφθαλμίατρος...
    Αδύνατο φίλε μου να προσφέρεις την ποιότητα εξέτασης που ενδεχομένως προσέφερες στους 5-10 ιδιωτικούς σου ασθενείς σε 25-30 τσαμπατζήδες...
    Μπορεί να το προσπαθήσεις για 1-2 μήνες,αργά η γρήγορα θα στην "βιδώσει" να λερώνει τόσος κόσμος το ιατρείο σου και συ να περιμένεις αν θα σου δώσει ο Βουδούρης τα 10ρικα.
    Μέχρι τότε θα σουρθει και η πάγια αντιμισθία,οι ασθενείς σου θα έχουν εθιστεί στο τσάμπα,οπότε,αν δεν το κατάλαβες,έγινες σκλαβάκι στο δικό σου "μαγαζί",με τον μισθό της γραμματεως (που θα πρέπει να προσλάβεις για να προλαβαίνεις όλους αυτούς)
    Πες καλύτερα οτι αποβλέπεις στα παράπλευρα οφέλη,γιατί άλλος λόγος ΔΕΝ υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή