Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΙΔΙΚ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30-12-2011


Ανακοίνωση - Ενημέρωση
  Σας κοινοποιούμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αργά χθές το απόγευμα 29/12/2011 το γραφείο Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μέσω του οποίου διευκρινίζεται ότι όσοι πάροχοι υγείας έχουν ενεργή σύμβαση μέχρι 31/12/2011 με οποιονδήποτε από τους φορείς που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ-ΤΙΔΚΥ, ΟΓΑ), η σύμβαση αυτή εξακολουθεί να ισχύει έναντι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι τη σύναψη της νέας σύμβασης με τον προαναφερθέντα Οργανισμό.
   Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι εκείνες που προβλέπονται από τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας ( Ε.Κ.Π.Υ.) και η αποζημίωση των παροχών αυτών θα πραγματοποιείται από τον Οργανισμό με απόδοση του χρηματικού ποσού όπως προβλέπεται από το κρατικό τιμολόγιο, με αφαίρεση ποσοστού 15% που είναι η συμμετοχή του ασφαλισμένου και η οποία θα παρακρατείται άμεσα από τον πάροχο που εκτελεί την εξέταση και αφορά όλους τους ασφαλισμένους (άμεσα και έμμεσα) όπως ορίζεται από τις διατάξεις του Ε.Κ.Π.Υ. και μόνο, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει καμία συμφωνία ούτε έχει συνυπογραφεί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κάποιο σχέδιο σύμβασης από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, τουλάχιστον όσον αφορά τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.
   Εμείς ως Π.Α.Σ.Ι.Δ.Ι.Κ.  προσπερνάμε αυτήν την ανακρίβεια και παραμένουμε στις δεσμεύσεις της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που είναι η προϊσταμένη πολιτική αρχή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αναμένοντας να εκπληρώσει και την δεύτερη δέσμευση της που είναι η επαναδιαπραγμάτευση μέχρι 05/01/2012 του τελευταίου όρου που δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη, δηλαδή του ποσοστού έκπτωσης σε κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες ακριβών εξετάσεων με τις δύο προϋποθέσεις που έχουμε θέσει στις προτάσεις προς τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου και προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που αποτέλεσαν και τη βάση των συζητήσεων μας, όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει.
   Ακολουθεί ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που δημοσίευσε χθές 29/12/2011 ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τις γενικές πληροφορίες και οδηγίες για το τι θα ισχύει από 01/01/2012 και κατά το μεταβατικό αυτό στάδιο λειτουργίας του Οργανισμού. Ακολουθεί ο σύνδεσμος (url) μέσα στον οποίο θα βρείτε το Δελτίο Τύπου :  http://www.ygeianet.gr/box/cal/27101.pdf

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.

     Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Βουγιούκας                                 Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                                       Βιοχημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου