Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας.Καμμία δήλωση προς τον ΕΟΠΥΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄1 – ΠΥΡΓΟΣ 27100 Πύργος 23-12-2011
ΤΗΛ: 2621 0 22311 – ΦΑΞ: 2621 0 20044 Α.Π.: 1084
e-mail: ispo@otenet.gr
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας, συνεδρίασε χθες Πέμπτη 22-12-2011 με μοναδικό θέμα συζήτησης τις απαιτούμενες από τους ιατρούς «Δηλώσεις για Ιατρικές συμβάσεις» με τον ΕΟΠΥΥ και την θέση-απόφαση επ΄ αυτού του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. που συνεδρίασε για το θέμα αυτό την 21-12-2011.
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας ζητά απ΄ ολους τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς μέλη του να μην υποβάλλουν καμμία δήλωση προς τον ΕΟΠΥΥ η οποία θα τους δεσμεύει σε μεθοδεύσεις που θίγουν την ιατρική αξιοπρέπεια.
Η ασάφεια που χαρακτηρίζει τις βεβιασμένες προσπάθειες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ από 1-1-2012, ο υποβιβασμός της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης και πράξης σε περισσότερο από το 50%, ο περιορισμός της επιστημονικής και επαγγελματικής δραστηριότητας του ιατρού σε περιορισμένο αριθμό ασφαλισμένων, που υπάγονται στα υπό ενοποίηση ασφαλιστικά ταμεία, η μή δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης και ηλεκτρονικής έκδοσης εντολών για ιατρικές εξετάσεις και πολλά άλλα, υποβιβάζουν το ιατρικό έργο, το θέτουν κάτω από ασφυκτικά πλαίσια λειτουργίας, αποκλείουν από τους δημόσιους φορείς τεράστιο αριθμό νέων και παλαιών επαγγελματιών ιατρών, και υποχρεώ- νουν έτσι τους επίσημους φορείς εκπροσώπησης του ιατρικού σώματος και όλο τον ιατρικό κόσμο να αγωνιστούν για την αξιοπρέπεια του ιατρού και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων ασφαλισμένων.
Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι με πρωτοβουλία και ευθύνη της Πολιτείας, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο 262 ΦΕΚ στις 16-12-2011 λύ-
ονται (καταργούνται) την 31-12-2011, αζημίως όλες οι συμβάσεις που είχαν συναφθεί μεταξύ του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.
Για όλα αυτά θα σας ενημερώσουμε και θα παράσχουμε διευκρινίσεις σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28-12-2011 στις 20.00 μ.μ. (σε χώρο που θα σας γνωστοποιηθεί έγκαιρα, τον οποίο μπορείτε να πληροφορηθείτε από το Προεδρείο και την Γραμματεία του Συλλόγου την ερχόμενη Τρίτη και την Τετάρτη).
Με ιδιαίτερη τιμή και Ευχές για Καλά Χριστούγεννα

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                 Γεν. Γραμματέας

Νίκος Γαλανόπουλος                                                                    Ιωάννης Δάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου