Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΕΝΙΝΣ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ο κατήφορος τελειωμό δεν έχει. Έτσι είναι και η πολιτική τους. Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ αξιώνουν νέες θυσίες από τους εργαζόμενους στο βωμό της «προάσπισης της επιχειρηματικότητας», «της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας», της διασφάλισης με άλλα λόγια της κερδοφορίας των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων.
Η νέα διορισμένη κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει και επιταχύνει τα εφιαλτικά για το λαό μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και της Τρόικας, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο στη συρρίκνωση και διάλυση κοινωφελών φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου και στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Μην αποδέχεστε μοιρολατρικά τη βάρβαρη ζωή που μας ετοίμασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα υλοποιεί ταχύτατα η τωρινή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και όσοι τους στηρίζουν.

Α) ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
Η κυβέρνηση προχωρεί στη συγχώνευση κλινικών και στην παραχώρηση κρεβατιών στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες δήθεν για περιορισμό της σπατάλης και λέει ότι έτσι θα λύσει το πρόβλημα των κλινικών που υπολειτουργούν και έχουν λίγο προσωπικό. Τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση τα παίρνει όχι για να ικανοποιήσει τις λαικές ανάγκες αλλά για να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα. Για αυτό περικόπτονται 1,3δις Ευρώ το 2011 και επιπλέον 350εκ Ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2015.
Επικαλείται ότι είναι μεγάλο το κόστος και γίνονται σπατάλες. Οι εργαζόμενοι δεν είναι κόστος αλλά πηγή κοινωνικού πλούτου που σφετερίζονται οι πλουτοκράτες. Ο λαός έχει ήδη πληρώσει και μάλιστα ακριβά για την υγεία του. Έχει κάθε δικαίωμα για δωρεάν υπηρεσίες υγείας.
Τα κριτήρια των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση είναι να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση στα δημόσια νοσοκομεία σε βάρος των αναγκών του λαού. Βάζει ως κριτήριο τη χαμηλή πληρότητα. Τα νοσοκομεία όμως δεν είναι ξενοδοχεία για να κρίνονται με αυτό τον τρόπο. Τα νοσοκομεία πρέπει να έχουν κρεβάτια και το ανάλογο προσωπικό για να μπορούν να αντιμετωπίσουν δωρεάν το κάθε περιστατικό με τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες με γνώμονα την υγεία του λαού.

Β) ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ
Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012:
·                     Η συνολική επιχορήγηση για τα Ταμεία μειώνεται στα 13,084δις ευρώ, από 14,453δις ευρώ το 2011. Μείωση 9,1%
·                     Για τα Νοσοκομεία, ΚΥ και τους εποπτευόμενους φορείς θα διατεθούν 1,69δις έναντι 1,94δις το 2011. Μείωση 12,9%
·                     Αποτυπώνεται και η λειτουργία των νοσοκομείων ως αυτοτελών επιχειρήσεων με έσοδα. Υπολογίζεται ότι τα νοσοκομεία θα έχουν «ίδια» έσοδα 110εκ ευρώ, από την ολοήμερη λειτουργία και την εκχώρηση 550 κρεβατιών σε ασφαλιστικές εταιρίες.
Και να μην έχουμε καμία αυταπάτη για το μισθολογικό μας μέλλον. Ακολουθεί το 2012 μείωση των ειδικών μισθολογίων, αύξηση στις κρατήσεις από τη μείωση του αφορολόγητου στις 5000ευρώ και από την παρακράτηση του κεφαλικού φόρου. Στόχος επίσης της κυβέρνησης είναι οι υπερωρίες των εργαζομένων σε πρώτη φάση και οι εφημερίες των γιατρών αργότερα να καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου και όχι απευθείας από το Υπουργείο Υγείας. Ελλειμματικός προϋπολογισμός, απλήρωτες και οι εφημερίες.
Σε ένα τέτοιο λοιπόν περιβάλλον με:
·                     Την ανεργία να καλπάζει και να πλησιάζει το 20%, μειώσεις μισθών και συντάξεων στα όρια φτώχειας, εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης με αντίστοιχα πετσοκομμένα δικαιώματα
·                     Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία
·                     Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των Ταμείων (ΙΚΑ 41,6%, ΟΓΑ 23,5%, ΟΑΕΕ 10,6%, ΝΑΤ 11,5%), κούρεμα των ομολόγων με μεγάλες απώλειες στα αποθεματικά των ταμείων
Θέλουν να κάνουν τον γιατρό συνένοχο στην οικονομική αφαίμαξη του λαού. Να συνδέσουν τμήμα του εισοδήματος μας με τα έσοδα του νοσοκομείου από τα 5ευρα, τα απογευματινά ιατρεία, την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, το κυνήγι των ανασφάλιστων να πληρώσουν.
Συνάδερφοι αντίπαλός μας δεν είναι ο ασθενής που έρχεται στο νοσοκομείο να αντιμετωπίσει το μικρό ή μεγάλο πρόβλημα υγείας του. Αντίπαλος μας είναι η πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση τον εργαζόμενο και τον γιατρό.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·                     Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων
·                     Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Πλήρεις και απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·                     Να μη συγχωνευτεί – καταργηθεί καμία κλινική, κανένα κρεβάτι, κανένα νοσοκομείο ή μονάδα υγείας
·                     Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – επικουρικών, όχι στις ευρωπαϊκές οδηγίες και τα Π/Δγματά για τον εργάσιμο χρόνο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
·                     Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Όχι στην απλήρωτη εργασία.
·                     Άμεση επαφή με το εργασιακό σωματείο και με φορείς της πόλης (συνταξιούχους, εργαζόμενους, λαϊκές επιτροπές) για από κοινού δράση ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και σε κάθε είδους χαράτσι στα νοσοκομεία. Συμβολική κατάληψη του ταμείου ενάντια στο εισιτήριο των 5 ευρώ στα ΕΙ και στα επείγοντα.
    
Πρόεδρος                                                                                      Γραμματέας

Βελιώτης Χαράλαμπος                                                             Παπαμιχαήλ Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου