Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΟΓΑ: Στον ΕΟΠΥΥ από 1η Ιανουαρίου


 Πρόσβαση στους γιατρούς όλων των Ταμείων και ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, θα έχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, μετά την υπαγωγή τους από την 1η Ιανουαρίου, στον «Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας» ΕΟΠΥΥ.

Μαζί με το ενιαίο συνταγολόγιο οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, αποκτούν πρόσβαση και στις κοινές παροχές υγείας που ισχύουν ήδη για τους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ, επισημαίνει προς τους ασφαλισμένους, ότι κατά την επίσκεψη στο γιατρό, θα πρέπει να επιδεικνύουν το βιβλιάριο υγείας, ασφαλιστικά ενήμερο.

Προκειμένου να μην παρουσιαστούν προβλήματα θα πρέπει να καταβάλουν έγκαιρα τις ασφαλιστικές εισφορές τους και όσοι έχουν καθυστερούμενες εισφορές να ενταχθούν άμεσα στην ευνοϊκή ρύθμιση του ΟΓΑ έτσι ώστε το βιβλιάριο υγείας να είναι σε ισχύ και να έχουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στις ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές παροχές.

Ο ΕΟΠΥΥ, έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον περασμένο Ιούνιο και έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτόν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ, και του ΟΑΕΕ. Με την ένταξη των ασφαλισμένων του ΟΓΑ ολοκληρώνεται η συγκρότηση του Οργανισμού, ο οποίος θα εξυπηρετεί πλέον 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου