Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς περίθαλψη και από τις ιδιωτικές κλινικές από το νέο έτος οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

 
Ανοικτή επιστολή με τη σημείωση «επείγον» προς τον Ανδρέα Λοβέρδο απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου φορέα παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ σε τρία εργάσιμα  24ωρα.
 

Όπως τονίζουν στην επιστολή τους "παρότι στις 25 Νοεμβρίου υπογράψαμε τη Σύμβαση Νοσοκομειακής Περίθαλψης υπό την πίεση της τρόικας για την εκταμίευση της 6 δόσης, παρόλο που υπήρξε γραπτή δέσμευση σας για τροποποίηση του Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ, και ενώ πέρασε ένας ολόκληρος μήνας και σας ενοχλήσαμε επανειλημμένα, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση σας για επίλυση των προβλημάτων και την ομαλή έναρξη της συνεργασίας."
 
Οι εκπρόσωποι του κλάδου θέτουν σειρά ζητημάτων προς τον αρμόδιο υπουργό, όπως το θέμα της τροποποίησης του κανονισμού παροχών, τη δημοσίευση της στο ΦΕΚ, τον τρόπο εφαρμογής της, την δημοσιοποίηση των νέων τιμών των κλειστών νοσηλίων κ.λ.π, προκειμένου να λειτουργήσει ο νέος φορέας για τους 9 εκατ. ασφαλισμένους.
 
Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ υπουργείου Υγείας και ιδιωτικών κλινικών προβλέπουν τα νοσήλια να είναι προσαυξημένα κατά 20% σε σχέση με αυτά που θα πληρώνονται στο δημόσιο τομέα από τον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου