Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

«Γολγοθάς» περιμένει τους έλληνες ασθενείς από το νέο έτος!

 
Ούτε γιατρούς αλλά ούτε φάρμακα δωρεάν θα βρίσκουν οι ασθενείς σε λίγες μέρες καθώς και οι γιατροί αλλά και οι φαρμακοποιοί ξεκινούν κύκλο κινητοποιήσεων.
Το δράμα των Ελλήνων ασθενών αναμένεται να παιχτεί σε λίγα 24ωρα οπότε και ξεκινούν μεγάλες κινητοποιήσεις τόσο οι γιατροί όσο και οι φαρμακοποιοί.
Καταρχάς φάρμακα με χρήματα από την τσέπη τους θα πρέπει να αγοράζουν όλοι οι ασφαλισμένοι από 1.1.2012 καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διακόπτει την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία ανεξάρτητα εάν χρωστούν στον κλάδο ή όχι.
Αιτία οι μεγάλες οφειλές που ξεπερνούν πια τα 400 εκατ. ευρώ.
Συνεπώς οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν τα σκευάσματα από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τα Ταμεία τους.
Από την άλλη όλοι οι ιδιώτες γιατροί σταματούν τη συνεργασία με τα βασικά Ταμεία αφού δεν υπογράφουν συμβάσεις με τον νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ εξαιτίας των χαμηλών αμοιβών (10 ευρώ μικτά ανά επίσκεψη).
Και σ αυτήν την περίπτωση θα την πληρώσουν οι ασθενείς και συγκεκριμένα οι περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένοι που είναι ενταγμένοι στον ΕΟΠΥΥ.
Θα πρέπει να πληρώνουν την επίσκεψη στο γιατρό τους από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Απογευματινά ιατρεία με μετρητά; Όχι ευχαριστώ!
Την πλάτη στα ακριβά και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας σε ότι αφορά την πραγματική και πολυτελή εξυπηρέτηση, απογευματινά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων γυρνούν  οι Έλληνες ασθενείς.

Μπορεί το υπουργείο Υγείας να υπολόγιζε ότι θα γέμιζε τα ταμεία των νοσοκομείων με αρκετά εκατομμύρια ευρώ εισπράττοντας χρήματα από τις επισκέψεις στην λεγόμενη ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, φαίνεται όμως ότι τα σχέδιά του ναυαγούν. 
Για να δει κανείς ιατρό της αρεσκείας του το απόγευμα σε δημόσιο νοσοκομείο πρέπει να καταβάλει χρήματα από την τσέπη του σαν να επισκεπτόταν δηλαδή ιδιωτικό ιατρείο. 
Λόγω της κρίσης όμως και αφού υπάρχει και η επιλογή των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών οι ασθενείς δεν επισκέπτονται τα απογευματινά ιατρεία του ΕΣΥ. 
Είναι ενδεικτικό ότι συνεχώς μειώνονται δραστικά οι επισκέψεις σ αυτά. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενώ είχε υπολογίσει ότι θα εξασφάλιζε κοντά στα 80 με 100 εκατ. ευρώ μόνο φέτος εντός του 2011 δηλαδή, μέχρι στιγμής τα έσοδα ίσα που πέρασαν τα 50 εκατ. και ο χρόνος ήδη τελειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου