Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Αδωνις: Να πάτε αλλού

Του Γιάννη Μπασκάκη - efsyn.gr

Την απόλυτη γύμνια του κράτους πρόνοιας, εξαιτίας της πολιτικής του Μνημονίου, φανερώνει η κίνηση του Αδώνιδος Γεωργιάδη να παραπέμψει δύο ανασφάλιστους ασθενείς στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού! Ο ίδιος δηλαδή ο υπουργός Υγείας, ομολογώντας ουσιαστικά την αδυναμία του να δώσει λύση στο πρόβλημα υγείας των πολιτών αυτών, μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τους στέλνει σε μια δομή αλληλεγγύης.

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις ανασφάλιστων πολιτών οι οποίοι -μη έχοντας την οικονομική ευχέρεια να προμηθευτούν τα φάρμακα που χρειάζονταν έκαναν έκκληση για βοήθεια στο υπουργείο Υγείας, το οποίο τελικά τους παρέπεμψε στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού. 

H πρώτη περίπτωση αφορά 30χρονο με δύο παθήσεις στο γαστρεντερικό σύστημα, ο οποίος βρίσκεται στο κρεβάτι με αιμορραγικές διάρροιες.
Είναι άνεργος. Κάποτε είχε περίπτερο, αλλά αναγκάστηκε να το κλείσει και σήμερα έχει χρέη προς την Εφορία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδώσει βιβλιάριο πρόνοιας. Ο πατέρας του είναι συνταξιούχος και η ούνταξή του πολύ χαμηλή, ενώ η μητέρα του δεν εργάζεται. H θεραπεία του γίνεται με εξειδικευμένο και ακριβό φάρμακο. 

To δεύτερο περιστατικό αφορά ανασφάλιστο ασθενή με σακχαρώδη διαβήτη. Ανεργος εδώ και τρία χρόνια, δανειζόταν για να αγοράσει την ινσουλίνη, μέχρι που δεν μπορούσε πια να βρει άλλα δανεικά.

To υπουργειο Υγείας παρέπεμψε δύο ανασφάλιστους βαριά ασθενείς, που έκαναν έκκληση για βοήθεια, στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού!
«Ετσι φτιάχνεται το... πρωτογενές πλεόνασμα», δηλώνει ο Γιώργος Βήχας του ΜΚΙΕ 

«Εξοικονόμηση»

«Αυτές τις μέρες συζητάμε όλοι για το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα. Ετσι φτιάχνεται. Οταν εξοικονομεί το κράτος από τέτοιες περιπτώσεις κι όχι μόνο, όταν έχει μπει φραγμός και δεν δαπανάται ούτε ένα ευρω για όλα αυτά τα περιστατικά.
Δεν έχει προβλεφθεί από την πολιτεία ένας τρόπος, ώστε τουλάχιστον περιστατικά όπως αυτού του νεαρού, που εδώ και τρεις μήνες έχει αιμορραγικές διάρροιες και θα πεθάνει άμα συνεχίσει έτσι, να μπορούν να αντιμετωπίζονται», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Γ. Βήχας, καρδιολόγος, εθελοντής στο ΜΚΙΕ.

« Ποτέ δεν ενεργοποιούσε το λογιστήριο του νοσοκομείου τη διαδικασία που ενεργοποιείται σήμερα, δηλαδή να στέλνουν ραβασάκια στον ασθενή να ξεπληρώσει το χρέος και να το μετακυλίουν στην Εφορία, από τη στιγμή που δεν ξεχρεώνεται.

Οπότε πλέον, σχεδόν η πλειονότητα των ασθενών επιλέγει να μην εισαχθεί στο νοσοκομείο και εκεί είναι η μεγάλη τραγωδία», τονίζει ο κ. Βήχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου