Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Η Μέρκελ ζητά βαθειές παρεμβάσεις στην υγεία



Βαθειές παρεμβάσεις στον τομέα της "διαχείρισης των νοσοκομείων" του ΕΣΥ όλης της χώρας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, ανακοίνωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανκέλα Μέρκελ, την Παρασκευή το απόγευμα.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Γερμανίδα Καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό που μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, είναι τι περισσότερο μπορεί να περικοπεί και πόσο βαθειά να πάει το μαχαίρι, όταν το ΕΣΥ και ο χώρος της υγείας γενικότερα, έχει υποστεί την σοβαρότερη μείωση των δαπανών του από την μεταπολίτευση. Μία κατάσταση, η οποία έχει οδηγήσει σε τραγική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στην χώρα μας με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς και κυρίως για τους χρονίως πάσχοντες.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο, καθώς και ο επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ έχει αναφερθεί στο θέμα αυτό πολλές φορές, ενώ από την πλευρά του και ο υπουργός Υγείας κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης στην γνωστή μνημονιακή του τακτική, έχει πει πως «η δωρεάν υγεία δεν σημαίνει τζάμπα υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου