Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Άγιος Σάββας: Αγωνία των καρκινοπαθών για αναβολή θεραπειών και χειρουργείων,λόγω της διαθεσιμότητας γιατρών!

Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή - ygeia360.gr

Tον κώδωνα του κινδύνου κρούει, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» o Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ύστερα από την ανακοίνωση της διαθεσιμότητας σημαντικού αριθμού γιατρών του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, που στελέχωσαν το Νοσοκομείο όταν έγιναν οι συγχωνεύσεις.

O Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι βγήκαν σε διαθεσιμότητα 80 συνάδελφοί τους από τους οποίους 75 γιατροί του ΙΚΑ ΕΤΑΜ που στελέχωσαν το νοσοκομείο όταν έγιναν οι συγχωνεύσεις.

Το προσωπικό όμως αυτό που αντιστοιχεί στο Ιατρείο Πόνου, Μαγνητικό Τομογράφο, τμήμα Παθολογοανατομικού, τμήμα Ακτινοθεραπευτικού, και σύμφωνα με τους εργαζόμενους από την επόμενη εβδομάδα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. «Όχι για έναν μήνα όπως λένε, αλλά, όπως γνωρίζουμε εμείς, για πολύ καιρό. Κατά συνέπεια, τα παραπάνω τμήματα παρασύρουν ως ντόμινο και αναστέλλουν όλη την λειτουργία του Νοσοκομείου που, όπως από την εμπειρία σας γνωρίζετε, εισαγωγές ασθενών, χειρουργεία, διενέργειες εξετάσεων, χημειοθεραπειών και ακτινοθεραπειών παραλύουν.» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με επιστολή διαμαρτυρίας προς Διοικητή του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», κύριο Φαλδαμή Νικόλαο ζητά να μην υπάρξει καμία αναβολή στα προγραμματισμένα χειρουργεία των ασθενών με καρκίνο μαστού αλλά και φυσικά όλων των άλλων ασθενών. Επίσης, ζητά να μην υπάρξει καθυστέρηση στις προγραμματισμένες θεραπείες των ασθενών.


Συγκεκριμένα στην επιστολή του το «Άλμα Ζωής» αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Διοικητά,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», που εκπροσωπεί χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο μαστού πανελλαδικά, σας εκφράζει την εντονότατη ανησυχία του για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο σας, ύστερα από την ανακοίνωση της διαθεσιμότητας σημαντικού αριθμού γιατρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που στελέχωσαν τον «Άγιο Σάββα», όταν έγιναν οι συγχωνεύσεις.

Η εξ αντικειμένου αποδυνάμωση σημαντικών τμημάτων του Νοσοκομείου σας, επηρεάζει άμεσα την έγκυρη πρόσβαση των ασθενών στην θεραπεία τους και παραβιάζει κατάφορα τα εκ του νόμου προερχόμενα δικαιώματα των νοσηλευόμενων ασθενών.

Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε ως Διοικητής του Νοσοκομείου, ώστε να μην υπάρξει καμία αναβολή στα προγραμματισμένα χειρουργεία και στις θεραπείες των ασθενών με καρκίνο μαστού, όπως επίσης και των άλλων ογκολογικών ασθενών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου