Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Δέσμευση Στουρνάρα για αποκατάσταση της φορολογίας των γιατρών σε μη εισπραχθέντα

Σε νομοθετική ρύθμιση για την αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των γιατρών σε μη εισπραχθέντα ποσά, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως δεσμεύθηκε στον πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σε διυπουργική συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα των υπουργών Οικονομικών και Υγείας με τους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων, ύστερα από πρωτοβουλόα του προέδρου του ΠΙΣ κ. Μ. Βλασταράκου, συζητήθηκε η επικείμενη άδικη φορολόγηση των γιατρών για μη εισπραχθέντα κέρδη, μέσα από τα πιστωτικά τιμολόγια του rebate και του clawback του 2014, τα όποια θα αφορούν την χρήση του 2013: Αν τα πιστωτικά τιμολόγια δεν εκπέσουν από τα έσοδα του 2013, γιατροί και ιατρικές εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους για εισοδήματα που ουδέποτε εισέπραξαν, κάτι που θα σημάνει και την τελική οικονομική καταστροφή τους.


Τονίζοντας το επείγον του θέματος για την αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης της αδικίας εις βάρος των γιατρών, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Οι γιατροί μας είναι στο χείλος του γκρεμού. Αν δε λάβετε άμεσα μέτρα, για τα οποία σας προειδοποιούμε από το Νοέμβριο 2013, η εφαρμοζόμενη πολιτική σας θα οδηγήσει όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς της γειτονιάς στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και την οριστική εξόντωση».

Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως την αδικία αυτή και ότι θα επιληφθεί άμεσα για την έκδοση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης, όπως είχε ζητήσει ο ΙΣΑ από το Νοέμβριο του 2013.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ στις απαράδεκτες καθυστερήσεις αποπληρωμής των γιατρών και των εργαστηρίων σε ληξιπρόθεσμα και τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, που σταθερά ξεπερνούν τους 6 μήνες. «Απαιτούμε διαφάνεια, συνέχεια και συνέπεια στον τρόπο, στο χρόνο και στο ύψος της αμοιβής των επισκέψεων, των πράξεων και τον εργαστηριακών εξετάσεων» τόνισε ο κ.Πατούλης.

«Η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εντός 60 ημερών, που προέβλεπε ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ, όχι μόνο δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, αλλά τεχνηέντως ο Οργανισμός «ξέχασε» τα ποσά που οφείλει στους γιατρούς από τις συγχωνεύσεις των μικρών ταμείων που εισήλθαν μετά τη έναρξη του (ΤΣΑΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ κλπ), σημειώνει ο κ. Γ. Πατούλης, ενώ αποσπασματικά «θυμήθηκε» να πληρώσει κάποιους μήνες από τις οφειλές του 2010 και του 2011. Παράλληλα, αποσιωπώνται πάλι εντέχνως, τα δεδουλευμένα των γιατρών που δε εκκαθαρίστηκαν, αφού δεν έγινε εκκαθάριση, αλλά μόνο πρόχειρος λογιστικός έλεγχος στο 90% των καταβληθέντων, με μετέωρο το άλλο 10% των ποσών και του 2012 και του 2013».

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/311229/desmeusi-stournara-gia-apokatastasi-tis-forologias-ton-giatron-se-mi-ei/#ixzz2yH04gK3j

2 σχόλια:

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ? ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΣΕ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΠΟΣΑ? ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ? ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΕΙΣΠΡΑΧΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγα μην του εχουμε και υποχρεωση για το αυτονοητο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή