Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πρόστιμα για υπερσυνταγογράφηση & μονιμοποίηση 2.500 συμβασιούχων



Πρόστιμα από 500 έως 5.000 ευρώ, αποκλεισμό από τη συνταγογράφηση έως 12 μήνες, ακόμα και διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, προβλέπει νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Υγείας για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος" την Τετάρτη, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή από τον κ. Μ. Βορίδη και περιλαμβάνει και μία σειρά άλλων διατάξεων.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η μονιμοποίηση 2.500 συμβασιούχων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αλλαγές στο αγροτικό των γιατρών με θητεία πριν την απόκτηση ειδικότητας και ποινικοποίηση της διακίνησης συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέσω Διαδικτύου.

Επίσης, με το νομοσχέδιο καθιερώνεται "μπόνους" στους συντονιστές μεταμοσχεύσεων, το οποίο θα είναι 250 ευρώ το μήνα για τον κεντρικό συντονιστή, μία εφημερία ή 12 ώρες υπερεργασίας για τους τοπικούς συντονιστές.

Στο ν/σ σκούπα θα περιληφθούν και οι αλλαγές στις εφημερίες και το ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών.

Διαβάστε επίσης


4 σχόλια:

  1. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ; ΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα τους συμβεβλημενους , τα κεντρα υγείας και τα νοσοκομεία των οποιων οι γιατροί οχι μονο υπερσυνταγογραφουν, αλλα προσβαλονται κιολας σε καθε προσπάθεια νουθεσιας, αυτούς θα τους τιμωρησει ο ΕΟΠΥΥ; ;; Γιατί εμεις εδω έχουμε και κατι λαμογια διευθυντες κλινικων δημοσιων νοσοκομειων που παρανομως κανουν και ιδιωτικο ιατρειο και εκδιδουν παραπεμπτικα με τη σεσουλα οι οποίοι ειναι στο απυρόβλητο χρονια τωρα, και βαζουν μεσα τον ΕΟΠΥΥ χιλιάδες ευρώ κάθε μηνα.....
    Και στο φιναλε ρε παιδιά, πως ειναι δυνατον οι παντες συμβεβλημενοι και μη , να εχουν το δικαιωμα να διαχειριζονται τον προυπολογισμο του ΕΟΠΥΥ; ;;;
    Είναι σαν να εχω εγω ενα λογαριασμό στην τράπεζα και να έρχεται ο καθενας και να χρεωνει σε μενα τα ψωνια του....
    Ποτέ δεν το καταλαβα συγχωρέστε με.....
    Μικροβιολογος απο Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λογαριασμός και ο προυπολογισμός του ΕΟΠΥΥ είναι λογαριασμός και προυπολογισμός
      των ασθενών και οχι των γιατρών.Οι ασθενείς επισκεπτόμενοι ενα γιατρό (τον οποιονδήποτε)
      έχουν το δικαίωμα να λάβουν τις παροχές που δικαιούνται απο τον ασφαλιστικόν τους οργανισμό που εδω λέγεται ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ έχει υποχρέωση να προσέχει ,να ελέγχει, να παρακολουθεί ,να τιμωρεί, να αποβάλλει τον οποιον γιατρό, φαρμακοποιό,δεν λειτουργεί σωστά ,νόμιμα,συνειδητά και προς το συμφέρον του ασθενούς και των χρημάτων
      του ασφαλιστικού οργανισμού.Συμφωνώ οτι δυστυχώς σ αυτή τη χώρα υπάρχουν πολλοί
      που παρανομούν.Πρέπει άμεσα να βρεθούν και να αποβληθούν απο το σύστημα

      Διαγραφή
    2. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΒΛΗΘΟΥΝ.ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ,ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΝΑ ΚΟΡΔΟΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή