Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου ΠΟΕ ΕΟΠΥΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΝΥΝ (Π.Ε.Δ.Υ.) 
ΑΜΕΡΙΚΗΣ 9 – 7ος ΟΡΟΦΟΣ - Τ.Κ. 10672 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ:210 3642 462- FAX: 210 3642 249 


Αφού εγκατέλειψαν για περισσότερο από 8 μήνες ως ακυβέρνητο καράβι την ΠΦΥ και την δήθεν μεταρρύθμιση που ονόμασαν ΠΕΔΥ σκέφτηκαν ότι ήρθε η ώρα να ασχοληθούν και με την Δημόσια Υγεία. Δυστυχώς για όλους μας, η ενασχόλησή της κυβέρνησης και του Υπουργείου με οτιδήποτε λέγεται Δημόσιος τομέας, είναι συνώνυμο της διάλυσης ,της περικοπής ,της υποβάθμισης και της εκχώρησης. 

Για 8 μήνες άφησαν να στενάζει η δημόσια ΠΦΥ και το ΠΕΔΥ Ολόκληρες περιοχές της χώρας χωρίς ιατρούς βασικών ειδικοτήτων. 

Εργαστήρια κλειστά, είτε λόγο έλλειψης υλικών, είτε λόγο έλλειψης ιατρών και μηχανημάτων. 

Που είναι ο θεσμός της κοινοτικής Νοσηλεύτριας ; 
Που είναι η κατ οίκον φροντίδα ; 
Που είναι η προληπτική Ιατρική ; 
Που είναι τα κέντρα οικογενειακού Προγραμματισμού και οι σταθμοί Μάνας και Παιδιού με τα προγράμματα αγωγής και πρόληψης υγείας ; 

Επί 8 μήνες συνεχίζουν την διάλυση και υποβάθμιση της ΠΦΥ και αδιαφορούν προκλητικά για την Δημόσια υγεία. 

 Σε μια περίοδο μάλιστα που η θανατηφόρα επιδημία του Έμπολα βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας και όλα τα κράτη οργανώνουν εκστρατείες αγωγής υγείας και στα πλαίσια της πρόληψης. 

Αποσυνθέτουν καθημερινά και διαλύουν το ΠΕΔΥ μετακινώντας νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό κλείνοντας τρύπες των είδη απογυμνωμένων δημόσιων Νοσοκομείων. 

Το έντυπο με τις βασικές εξετάσεις που απέστειλαν οι ΔΥΠΕ στις μονάδες του ΠΕΔΥ, σε συνδυασμό με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που είδη έχουν ψηφιστεί , καθώς και με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ που ετοιμάζουν, αποδεικνύουν περίτρανα τη πρόθεση τους να περιορίσουν δραματικά τις δημόσιες παροχές και σχεδιάζουν την περικοπή σημαντικών εξετάσεων που προάγουν πρόληψη και θωρακίζουν την δημόσια υγεία.

Αν μετά από ένα χρόνο αυτοί που σχεδίασαν το ΠΕΔΥ ,δεν γνωρίζουν ποιες εξετάσεις θα πρέπει να παρέχονται από την ΠΦΥ και στέλνουν προσχηματικά δήθεν ερωτηματολόγια, ζητώντας από τις μονάδες του ΠΕΔΥ να τους πουν ποιες εξετάσεις θα πρέπει να συμπεριληφθούν, τότε είναι άκρως επικίνδυνοι για την Δημόσια υγεία και πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα διότι βλάπτουν σοβαρά την Υγεία. 

Για το ΔΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Βιτωράτος Λεωνίδας   Μπενιάτα Ελενη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου