Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Φαρμακοποιοί προς πρόεδρο ΕΟΠΥΥ: Τιμήστε την υπογραφή σας και πληρώστε μας! Τι λένε οι ασθενείς

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report

Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση των αναλωσίμων υλικών.

Απλήρωτοι και «κουρεμένοι» συνεχίζουν να είναι οι φαρμακοποιοί για αναλώσιμα υλικά που έχουν ήδη διαθέσει σε ασθενείς.

Ο ΕΟΠΥΥ όχι μόνο δεν έχει εξοφλήσει τον κλάδο από τον περασμένο Ιανουάριο αλλά συνεχίζει και κουρεύει συνταγές με διάφορες δικαιολογίες, όπως τονίζουν οι φαρμακοποιοί.


Γι αυτό και οι Φαρμακοποιοί της Αττικής απειλούν ότι από 1η Αυγούστου θα σταματήσουν να χορηγούν αναλώσιμα με πίστωση στους ασθενείς. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα αναλώσιμα και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματα τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Τι λένε οι ασθενείς

Ο Προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και αντιπρόεδρος ΕΣΑΜΕΑ Γρηγόρης Λεοντόπουλος επισημαίνει στο HealthReport.gr: «Πρέπει να πάρει θέση ο ΕΟΠΥΥ στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Δεν μπορούν οι ασθενείς να πληρώνουν τα αναλώσιμα τους ή να μην ξέρουν τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση».

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντοςπάντως με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη τον καλεί να τιμήσει την υπογραφή που έχει βάλει στην σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών: «Ενώ η σύμβασή μας προβλέπει εξόφληση των γνωματεύσεων εντός δύο μηνών από την κατάθεσή τους στον ΕΟΠΥΥ, σήμερα, στα μέσα Ιουλίου 2017, δεν έχουν πληρωθεί καν οι συνταγές Ιανουαρίου 2017. Η εξόφληση των συνταγών μηνός Ιανουαρίου 2017 δεν ξεπερνά το 9% της συνολικής δύναμης των φαρμακείων του Φ.Σ.Αττικής, ενώ καλά κρατούν οι παράλογες απορρίψεις συνταγών-γνωματεύσεων.


Οι φαρμακοποιοί της Αττικής καλούμε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να τιμήσει, έστω την ύστατη στιγμή την υπογραφή του, με την πλήρη εξόφληση των τριών πρώτων μηνών (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου) το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2017 όπως ορίζει η σύμβαση».

Σε αντίθετη περίπτωση όπως λένε οι φαρμακοποιοί από 1ης Αυγούστου 2017 «θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να προβούμε σε άρση της πίστωσης για τα ανωτέρω προϊόντα».

2 σχόλια:

  1. Πάντως έχουν χιούμορ οι συνάδελφοι Φαρμακοποιοί..."Τιμήστε την υπογραφή σας και πληρώστε μας" φωνάζουν στον Μπερσίμη...χα,χα,χα,χα..τιμή,εμπιστοσύνη και Μπερσίμης δεν πάνε μαζί βρε παιδιά...Ρωτήστε και τους γιατρούς που περιμένουν ακόμα τον Ιανουάριο στις επισκέψεις...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ EVER....με ποινικές προεκτάσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού ξέρετε τώρα τον ......Σωτηράκη ! Ο λόγος του .......συμβόλαιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή