Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Πάτρα: Νοσηλεία στον “τροπικό του Καρκίνου”


Μπορεί από τα τέλη Ιουνίου να έχει γίνει γνωστό ότι τα νοσοκομεία στην χώρα «βράζουν», καθώς σε πολλά ο κλιματισμός δεν λειτουργεί, όμως ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα για την επισκευή ή συντήρησή τους.

Οι φωτογραφίες από τις συνθήκες νοσηλείας σε διάφορους θαλάμους του Πανεπιστημιακού ΓΝ Πάτρας «Ρίο», που δημοσιοποιεί το thebest.gr, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Οι ασθενείς και οι συνοδοί τους προσπαθούν εν μέσω καύσωνα να δροσιστούν ενοικιάζοντας ανεμιστήρες (όποιοι έχουν τη σχετική οικονομική δυνατότητα), αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να αναδεύουν το ζεστό αέρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνταξιούχων Ζακύνθου, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο πλευρό της ηλικιωμένης μητέρας του, η οποία νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική, η απουσία κλιματισμού αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ ασθενών και συνοδών. Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά ότι το να βρει κάποιος δωμάτιο με κλιματιστικό που να δουλεύει αντιστοιχεί με τζακ ποτ στο τζόκερ. Το ίδιο μαρτύριο τραβάει, βεβαίως, και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Αντίστοιχα προβλήματα, σύμφωνα με το thebest.gr, έχουν εντοπιστεί και στα νοσοκομεία Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Λευκάδας και Αμαλιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου