Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Τα κρίσιμα ζητήματα του ιατρικού κλάδου και της δημόσιας υγείας, συζητήθηκαν με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλο, ο οποίος επισκέφθηκε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου



Δημοσιεύθηκε 13 Ιουλίου 2017

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εκφράστηκε θετικά, σχετικά με το αίτημα του ΙΣΑ, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων

Εποικοδομητική συνάντηση, με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του ΙΣΑ είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ετέθησαν επί τάπητος τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον ιατρικό κλάδο, όπως είναι η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, με όσους ιατρούς το επιθυμούν. Ακόμη συζητήθηκαν οι δυσλειτουργίες του συστήματος συνταγογράφησης που παρεμποδίζουν την ορθή άσκηση της ιατρικής επιστήμης, η ανάγκη κατάρτισης θεραπευτικών πρωτοκόλλων, τα εμπόδια στην συνταγογράφηση σημαντικών για τον ασθενή εξετάσεων και φαρμάκων --όπως για παράδειγμα εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου-κ.τ.λ.

Επιπροσθέτως ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, έθεσε δύο ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα. Αναφέρθηκε στη μετανάστευση των νέων ιατρών και τόνισε την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πολιτική αξιοποίησής τους από τον ΕΟΠΥΥ, για ν ανατραπεί η μεγάλη αυτή αιμορραγία για τη χώρα μας και να εξυπηρετείται καλύτερα ο ασφαλισμένος. 

Επίσης ο κ. Πατούλης ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την κατάχρηση των αντιβιοτικών και την λήψη φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή. «Καλούμε την πολιτεία να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη φάμπρικα που έχει οδηγήσει τη χώρα μας να έχει το θλιβερό ρεκόρ σε πολυανθεκτικά μικρόβια που σκοτώνουν εκατοντάδες Έλληνες κάθε χρόνο. Ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να διακόπτει τη σύμβαση με τα φαρμακεία που πωλούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, γιατί τίθεται σημαντικό ζήτημα δημόσια υγείας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τ. Γεωργακόπουλος, εξέφρασε την πρόθεση του φορέα να συνεργαστεί στενά με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ άλλων, συμφώνησε ότι το σύστημα συνταγογράφησης έχει προβλήματα και πρέπει να αναπροσαρμοστεί ενώ εκφράστηκε θετικά για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με τον ιατρικό κλάδο, με βάση τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Αναφορικά με την κλήση των ιατρών σε απολογία για τη συνταγογράφηση εκτός γνωστικού αντικειμένου και για την αναγραφή της δραστικής ουσίας και του εμπορικού σκευάσματος, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διευκρίνισε ότι είναι θέμα νομοθετικών ρυθμίσεων, για την τροποποίηση των οποίων προς την ορθή κατεύθυνση ο ΕΟΠΥΥ προσβλέπει σε συνεργασία με τον ΙΣΑ, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Για τα λεφτά που μας χρωστά ο χρΕΟΠΥΥ .....κουβέντα , ε Πρόεδρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή