Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΠΦΣ: Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Δ.ΣΜέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται και η επικύρωση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Υγείας.

IATRONET.GR

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενώ μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται και η επικύρωση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Υγείας από τις πρόσφατες εκλογές στο θεσμικό όργανο.

Τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο είναι πολλά και η ανάγκη άμεσης ανάδειξης νέου Δ.Σ επιτακτική. Το θετικό είναι ότι οι προτάσεις που είχε διαμορφώσει η αντιπροσωπεία που επισκέφτηκε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σ. Μπερσίμη και υπηρεσιακούς παράγοντες έγιναν αποδεκτές.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις αφορούσαν την δραστική μείωση των περιπτώσεων των περικοπών και συνεπώς και των ενστάσεων, οι οποίες ομολογουμένως έχουν ταλαιπωρήσει και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν χιλιάδες φαρμακοποιών ανά την Ελλάδα.

Oι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ πλέον θα δέχονται να προσκομίζει ο φαρμακοποιός, αφού πρώτα ενημερώνεται, τα δικαιολογητικά πριν γίνει η περικοπή και με τον τρόπο αυτόν θα αποσυμφορηθεί η όλη η διαδικασία των ελέγχων και θα επιτευχθεί συντομότερος χρόνος πληρωμής, από το να γίνει μια ένσταση και να περάσει από την επιτροπή ελέγχου.

Συγκεκριμένα αυτό θα ισχύει στις περιπτώσεις : 

όπου δεν υπάρχουν οι υπογραφές του παραλήπτη 
όπου λείπει η διάγνωση ΣΔ ή λείπει ο τύπος του ΣΔ.
Επίσης προς το παρόν δεν θα περικόπτονται γνωματεύσεις ΣΔ, οι οποίες εκτελέστηκαν για το ίδιο όνομα μέχρι δύο φορές στον ίδιο μήνα. 

Όπως διευκρινίστηκε, από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, αυτό θα ισχύει προς το παρόν για τις υποβολές Φεβρουαρίου και για τις υποβολές Ιανουαρίου που ακόμα δεν έχουν εκκαθαριστεί. 

Για τα θέματα αυτά θα υπάρξει ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις.
Στο μεταξύ, η αντιπροσωπεία είχε ζητήσει και έγινε τελικώς δεκτό από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, να υπάρξουν επεξηγηματικές οδηγίες στο εγχειρίδιο που θα διαμορφωθεί και θα αφορά τη συνεργασία του θεσμικού οργάνου με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, το οποίο θα είναι για κάθε φαρμακείο ένα σημαντικό βοήθημα στη σωστή εκτέλεση των γνωματεύσεων.

Τέλος, υπήρξε ενημέρωση ότι το ποσό της εξόφλησης συνταγών ΕΟΠΥΥ μηνός Απριλίου, είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς των φαρμακείων και στους λογαριασμούς των διανεμητικών από χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου