Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

“Απασφάλισαν” οι εργαζόμενοι της Euromedica


Σε ένα μόνιμο λαβύρινθο χωρίς διέξοδο – όπως φαίνεται – βρίσκονται εδώ κι 7 χρόνια οι εργαζόμενοι του ομίλου Euromedica, ο οποίος πέρυσι πέρασε στον έλεγχο των τραπεζών καθώς αντιμετωπίζει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα (εδώ).

Στα χρόνια αυτά, πέρα από το φόβο της ανεργίας, οι εργαζόμενοι υπέστησαν μειώσεις μισθών, αφαίρεση δικαιωμάτων, εντατικοποίηση της εργασίας. Τα προαναφερόμενα σε συνδυασμό με την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων επί μακρόν (που από κλινική σε κλινική διαφέρουν), με ό,τι αυτό συνεπάγεται, έφεραν σε απόγνωση τους εργαζόμενους οι οποίοι μετά από απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου ξεκίνησαν κινητοποιήσεις στο σύνολο των κλινικών του Ομίλου.

Η “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” για τους εργαζόμενους ήταν η αθέτηση των υποσχέσεων που προέκυψαν από τη συνάντηση στις 5 Ιούλη με τη Διοίκηση, για την καταβολή ενός μισθού και του επιδόματος αδείας μέχρι την Παρασκευή 7 Ιούλη. Έτσι, το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας κι από την Τρίτη ξεκίνησαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα και ενώ πολλοί συνάδελφοι οδηγήθηκαν σε επισχέσεις εργασίας, ασφαλιστικά μέτρα, στην παραίτηση για να γλιτώσουν από την τρύπα δίχως πάτο, βρίσκονται όλοι μπροστά σε διλήμματα τα οποία εσκεμμένα καλλιεργούνται από τη διοίκηση της εταιρείας για να κερδίσουν χρόνο που πλέον δεν έχουν, ότι δηλαδή “κάντε υπομονή γιατί θα πάρετε 2-3 μισθούς από τον ΕΟΠΥΥ”, “μην αγχώνεστε, έρχεται επενδυτής και θα πάρετε τα λεφτά σας” και πολλά άλλα. Πλέον, για το σύνολο των εργαζομένων, αυτό αποτελεί τον απόλυτο εμπαιγμό!

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ζωή κανενός εργαζομένου με την ίδια πολιτική της εταιρείας, αφού πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν γίνεται να συνεχιστεί το θέατρο του παραλόγου με δηλώσεις και υποσχέσεις που συνεχώς δεν κρατιούνται και αποδεικνύουν τη δικαιολογημένη δυσπιστία του προσωπικού».

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου