Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Θυσιάστηκαν στο βωμό του ΕΝΦΙΑ οι επιστροφές φόρου



Του Σπύρου Δημητρέλη - Capital.gr

Πολλοί φορολογούμενοι περιμένουν με ανυπομονησία να εισπράξουν επιστροφές φόρου εισοδήματος οι οποίες προέκυψαν μετά την εκκαθάριση της φετινής φορολογικής δήλωσης. Μόνο που για πολλοί η ελπίδα θα παραμείνει ελπίδα και δεν θα δουν το χρώμα του χρήματος αφού οι επιστροφές τους θα θυσιαστούν στο βωμό του λογαριασμού του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται εντός της τρέχουσας εβδομάδας οι συμψηφισμοί μεταξύ των επιστροφών φόρου που δικαιούνται οι φορολογούμενοι με τις φετινές οφειλές του ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για περίπου 600.000 φορολογούμενους που περιμένουν επιστροφή φόρου, πολλοί από τους οποίους έχουν λαμβάνειν επιστροφές από πέρυσι!

Μετά την ολοκλήρωση του συμψηφισμού θα προκύψουν δυο κατηγορίες φορολογούμενων:
- αυτοί που θα δικαιούνται ακόμη κάποιο ποσό επιστροφή φόρου εισοδήματος το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει στη φορολογική τους δήλωση

- αυτοί που με τον συμψηφισμό της επιστροφής φόρου δεν θα καταφέρουν να εξοφλήσουν πλήρως τον ΕΝΦΙΑ. Οι συγκεκριμένοι θα έχουν στη διάθεσή τους δυο επιλογές. Είτε να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ βάση του νέου προγράμματος δόσεων που θα προκύψει μετά τον συμψηφισμό, είτε να ρυθμίσουν τη σχετική οφειλή με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να εισέλθουν στο taxisnet και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμα του συμψηφισμού προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους αναφορικά με την είσπραξη ή την επιστροφή του ποσού. Το ποσό μπορούν να το πληροφορηθούν από την εφαρμογή "Στοιχεία Οφειλών" στο taxisnet.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΕΝΦΙΑ φέτος θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2018. Το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται σε 3,15 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου