Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Θεσμική παρέμβαση της τελευταίας στιγμής για να πληρωθούν οι επικουρικοί! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας

Δευτέρα 13 Νοέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Σε θεσμική παρέμβαση προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την τελευταία στιγμή, προκειμένου να λήξει η ομηρία των επικουρικών γιατρών και του επικουρικού προσωπικού και να μπορέσουν να πληρωθούν.

Σε ειδική ρύθμιση σε συνεργασία με το Ελεγκτικό συνέδριο ώστε να μη διακοπούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού και να συνεχισθεί κανονικά η εργασία τους στο ΕΣΥ και να πληρώνονται χωρίς καθυστερήσεις, προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Και αυτό διότι σε πολλά νοσοκομεία της χώρας έχει δημιουργηθεί εμπλοκή με τις καταβολές μισθών τόσο στους επικουρικούς γιατρούς όσο και στο επικουρικό λοιπό προσωπικό. Διαβάστε ΕΔΩ πως οι εργαζόμενοι κατάλαβαν αρχικά το πρόβλημα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: «Ανησυχία στους επικουρικούς γιατρούς για πληρωμές και εφημερίες! Τι θα γίνει με τις παρατάσεις των συμβάσεων»


Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με τη μη θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής από ορισμένους Επιτρόπους του ελεγκτικού συνεδρίου οι οποίοι εκτιμούν ότι τοεπικουρικό προσωπικό η θητεία του οποίου έχει παραταθεί πάνω από 24 μήνες δε νομιμοποιείται να πληρωθεί.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία παράταση σε επικουρικό προσωπικό και γιατρούςδόθηκε με νόμο και λήγει στο τέλος του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου