Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Τις εφημερίες με βάση το νέο ωράριο οργανώνει το υπουργείο ΥγείαςHealth view.gr

Υπουργική απόφαση που θα εξειδικεύει τον τρόπο κατάρτισης των προγραμμάτων εφημεριών των νοσοκομείων με βάσει το νέο ωράριο, αναμένεται να εκδώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα στα τέλη του μήνα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους διοικητές των νοσοκομείων προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις.

Για το ίδιο θέμα άλλωστε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, σε πρόσφατες δηλώσεις του επεσήμανε ότι ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί γενικευμένα και ότι θα γίνει από τις Υγειονομικές Περιφέρειες καταγραφή των τμημάτων τα οποία λόγω επαρκούς στελέχωσης είναι σε θέση να καταρτίζουν προγράμματα εφημεριών με βάση τις νέες ρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος που αλλάζει τον τρόπο οργάνωσης του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών και προβλέπει 12 ώρες εφημερίες, και ανώτατο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας τις 48 ώρες -ή 60 κατόπιν συναίνεσης του γιατρού- δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του νέου ωραρίου αναμένεται να ζητήσουν οι εκπρόσωποι των γιατρών σε συνάντηση που θα επιδιώξουν να έχουν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας (από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ) και της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Υγείας που έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου