Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Στον «αέρα» ακόμη επικουρικοί και συμβασιούχοι των νοσοκομείων! Πότε φεύγουν από το ΕΣΥ



Γράφει: Μαρία Γλένη - Health Report

Στον αέρα είναι ακόμη τόσο οι επικουρικοί, γιατροί και προσωπικό, που εργάζονται στα νοσοκομεία όσο και εκείνοι που έχουν σύμβαση μέσω ΟΑΕΔ

Σταδιακά και ανά ομάδες φαίνεται ότι θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από τα δημόσια νοσοκομεία όσοι είναι επικουρικοί γιατροί ή επικουρικό προσωπικό αλλά και οι συμβασιούχοι που έχουν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ.

Ταυτόχρονα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το θέμα της πληρωμής του επικουρικούπροσωπικού καθώς πολλοί πάρεδροι του ελεγκτικού συνεδρίου δεν εγκρίνουν τους μισθούς τους επειδή έχουν ξεπεράσει οι συμβάσεις τους τους 24 μήνες.

Παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι θα δώσει θεσμική λύση, οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι είναι σε αναστάτωση. Διαβάστε ΕΔΩ τι λύση έχει δηλώσει ότι θα δώσει ο υπουργός Υγείας: «Θεσμική παρέμβαση της τελευταίας στιγμής για να πληρωθούν οι επικουρικοί! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας»

Δεν είναι τυχαίο ότι το Σωματείο των Εργαζομένων του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας του Ευαγγελισμού, καλεί σε σύσκεψη όλους όσοι εργάζονται ως επικουρικό προσωπικό ειδικοτήτων (γιατροί, διοικητικοί, νοσηλευτές, παραϊατρικό κλπ) αλλά και τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ.

Κατά το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ απολύονται στο α΄ δίμηνο του 2018 και οι επικουρικοί απολύονται σταδιακά από αρχές έως τέλος του ’18 και παράλληλα, «κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι καθώς ήδη σε πολλά νοσοκομεία οι πάρεδροι δεν εγκρίνουν τα εντάλματα».

Ο κλάδος θα συμμετάσχει στην Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη 23/11 (11 – λήξη πρωινής βάρδιας) αλλά και στη συγκέντρωση 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας με αιχμή την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου