Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Επικουρικοί τέλος μετά τη λήξη των συμβάσεων! Τι είπε ο υπ.Υγείας

Παρασκευή 24 Νοέμβριος 2017

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Την έξοδο από το ΕΣΥ θα βλέπουν οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων όταν θα λήγουν οι συμβάσεις τους.

Γιατροί με …ημερομηνία λήξης αποδεικνύονται για άλλη μία φορά οι επικουρικοίγιατροί των νοσοκομείων καθώς οι συμβάσεις τους όταν θα τελειώνουν δε θα επαναπροσλαμβάνονται.

Μόνο στη περίπτωση που δε θα υπάρχει άλλος υποψήφιος γιατρός για τη θέση, τότε θα μπορούν να συνεχίσουν τη θητεία τους.

Τουλάχιστον αυτή τη δυσάρεστη είδηση μετέφερε ο υπουργός Υγείας στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Όπως σημειώνεται από την Ομοσπονδία: «οι θέσεις θα επαναπροκηρύσσονται μετά τη λήξη της θητείας και εάν δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος στον κυλιόμενο πίνακα της αντίστοιχης ΥΠΕ, τότε μόνο θα τις καταλαμβάνουν οι ήδη υπηρετούντες.

Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση είναι να υπάρχει η ανάλογη πίστωση. Δηλαδή, η στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας θα εξαρτάται από το αν οι δημόσιες μονάδες Υγείας εξασφαλίζουν έσοδα από τη λειτουργία τους σαν επιχειρήσεις, από τη στιγμή που το επικουρικό προσωπικό πληρώνεται από τα «ίδια έσοδα» που προέχονται από τη πώληση των υπηρεσιών στους ασθενείς, και δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός».


Στον αέρα ξανά οι γιατροί με ΕΣΠΑ

Αντίστοιχα, οι γιατροί που έχουν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, έχουν επίσης αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον.

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι ο Υπ. Υγείας επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι οι επικουρικοί γιατροί που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ θα απολυθούν όταν λήξουν οι συμβάσεις τους. Ισχυρίστηκε ότι στις περιπτώσεις που η σύμβαση λήγει μετά την λήξη του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος, «για το υπόλοιπο της θητείας, η μισθοδοσία θα γίνεται από το νοσοκομείο».

3 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΟΙ ΔΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ Π.Φ.Υ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ! Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ! ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΟΥΝ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θα γίνει με τους πενηντάρηδες έμπειρους επικουρικούς Γιατρούς που δεν θα μπορούν να διοριστούν στο ΕΣΥ λόγω ηλικίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους πρέπει να γίνει αντιληπτό απ'όλους (κυρίως απο τους έχοντες την εξουσία στο υπουργείο υγείας) οτι στα νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές θα πρέπει να υπηρετούν γιατροί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου . Οι θέσεις θα πρέπει να επαναπροκηρύσονται μετά τη λήξη με καθορισμένα κριτήρια. Το λάθος σήμερα είναι οτι οι συμβασιούχοι γιατροί (επικουρικοί) δεν έχουν το δικαίωμα άσκησης ιδιωτικού επαγγέλματος. Αυτό πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο δυνατόν. Ετσι , μετά την λήξη της σύμβασής τους να μπορούν να συνεχίσουν εργαζόμενοι και να μην βρίσκονται μετέωροι στον επαγγελματικό στίβο.
    Η μονιμότης θα πρέπει να καταργηθεί σε όλες τις δημόσιες δομές. Γιά τους ήδη ευρισκόμενους στο ΕΣΥ μόνιμους ( με το μισθό πείνας ) θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να πάρουν σύνταξη οι μεγαλύτεροι ή να αποφασίσουν να παραιτηθούν οι νεώτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή