Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Ήταν τυφώνας! Σπάνιο φαινόμενο προκάλεσε την καταστροφή στη ΜάνδραΔιεθνές θέμα έγινε η καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα η οποία προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων. Σύμφωνα, μάλιστα, με Αμερικανούς επιστήμονες ήταν ένα φαινόμενο “υβριδικό”, σχεδόν πρωτοφανές και σπάνιο.

http://www.newsit.gr

Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και περιλάμβανε ένα τείχος νεφών, όπως οι τυφώνες. Αυτό αναφέρει η αμερικανική Υπηρεσία για τους Ωκεανούς και την Ατμόσφαιρα (National Oceanic and Atmospheric Administration).

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg οι Αμερικανοί επιστήμονες λένε πως η καταιγίδα αυτή είχε τροπικά και υποτροπικά χαρακτηριστικά.

Ήταν δηλαδή υβριδική και ασυνήθιστη για τα σχετικά ρηχά νερά της Μεσογείου.

Αν και οι καταιγίδες αυτού του τύπου ονομάζονται συχνά «μεσογειακοί τυφώνες», ελάχιστες είναι οι φορές που αποκτούν την ισχύ ενός πραγματικού τυφώνα, όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Μπομπ Χένσον.

Η χαμηλή πίεση, ωστόσο, τους προσδίδει τροπικά χαρακτηριστικά, όπως συμμετρική δομή και μικρό πυρήνα θερμού αέρα.

Το φαινόμενο αυτό προκάλεσε τόσο έντονη βροχόπτωση στην περιοχή ώστε μέσα σε έξι ώρες έπεσε η βροχή που συνήθως πέφτει σε έναν χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου