Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Πάτρα: Απίστευτα προβλήματα από την κακοκαιρία



Το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και στην Πάτρα. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια, η θάλασσα σε πολλές περιοχές βγήκε έξω ενώ μία μητέρα με το παιδί της εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η γυναίκα ακινητοποιήθηκε σε παραλιακό δρόμο του Δρεπάνου της Πάτρας, καθώς το οδόστρωμα είχε καλυφθεί με νερό που ερχόταν από τη θάλασσα, λόγω του μεγάλου κυματισμού. Άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν την γυναίκα και το παιδί της.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Ρίο, όπου οι πυροσβέστες, απεγκλώβισαν δύο άτομα μέσα από ακινητοποιημένο αυτοκίνητο.

Και η παραλιακή… απροσπέλαστη

Απροσπέλαστη είναι και η παραλιακή οδός στην Πάτρα, που οδηγεί από το παλιό Κολυμβητήριο μέχρι την Πλαζ, καθώς έχει γεμίσει από πέτρες και αντικείμενα που έχει ξεβράσει η θάλασσα.

Αστυνομικοί προειδοποιούν τους οδηγούς να κόψουν ταχύτητα γιατί ακολουθεί… λίμνη και κίνδυνος ατυχήματος.

Τα φρεάτια έχουν βουλώσει, και τα νερά από τις εκβολές του χειμάρρου «Παναγίτσα» που έχει υπερχειλίσει, έχουν καλύψει το ένα ρεύμα της Παγτρών Πύργου.

Οι κάτοικοι είναι απεγνωσμένοι. Το ένα και μοναδικό φρεάτιο που θα μπορούσε να «τραβήξει» τα νερά έχει βουλώσει και υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ προσπαθεί να μαζέψει τα φερτά υλικά και να το θέσει πάλι σε λειτουργία.

Και στο Ρίο σοβαρά προβλήματα

Πολύ σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στο Ρίο και πιο συγκεκριμένα στην οδό Ποσειδώνος. Όπως βλέπετε στις φωτογγραφίες η περιοχή μετατράπηκε σε λίμνη γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Στην περιοχή βρέθηκαν από το πρωί δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας καθώς και συνεργεία του Δήμου, ενώ επιχειρείται απάντληση των υδάτων.

Πηγή: tempo24 και patrastimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου