Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

Οικονόμου για προϋπολογισμό 2018: Απίστευτες περικοπές, δεν υπάρχει κοινωνική ευαισθησίαΝέα επίθεση από τη Ν. Δημοκρατία στην κυβέρνηση, για τον προϋπολογισμό αυτή τη φορά, από τον Τομεάρχη Υγείας βουλευτή Επικρατείας, κ. Βασίλη Οικονόμου.

Οnmed.gr

Ο βουλευτής, στηλιτεύει τις περικοπές των επιχορηγήσεων που προκύπτουν για την υγεία, την περίθαλψη και την πρόνοια, στον Προϋπολογισμό του 2018.

Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2018 που αφορούν την υγεία είναι άκρως αποκαλυπτικά για τη σημασία που αποδίδουν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην υγεία και την περίθαλψη.

Ενώ τα νοσοκομεία λειτουργούν ήδη σε οριακή κατάσταση, αναμένεται και άλλη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς προβλέπεται νέα μείωση 364 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2017.Μείωση καταγράφεται και στην κρατική επιχορήγηση του ΕΟΠΠΥ κατά 214 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά, 561 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα θα δοθούν φέτος - όταν μάλιστα οι Έλληνες πληρώνουν πολλά περισσότερα από την τσέπη τους για υπηρεσίες υγείας σε σχέση με τους πολίτες άλλων χωρών - όπως επιβεβαιώνει και πρόσφατη έρευνα της ευρωπαϊκής επιτροπής.

Η Κυβέρνηση που υποκριτικά μιλάει για κοινωνική ευαισθησία έχει διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Το βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, το αποτυπώνουν και οι αριθμοί του Προϋπολογισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου