Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία

Τρίτη 13 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Δραστικές μειώσεις στους μισθούς τους είδαν τα τελευταία χρόνια οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι μειώσεις από το 2010 έως και το 2017 έφθασαν με τις φορολογικές επιβαρύνσεις ακόμη και το 55%.

Σύμφωνα με την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών, τα χρόνια κρίσης ο κλάδος έχει υποστεί σημαντική μείωση του μισθού, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι απώλειες από το 2009 μέχρι σήμερα υπολογίζονται από την Κίνηση των Γιατρών από 37% έως 55%.
Όσο για το μη ιατρικό προσωπικό αυτές κινήθηκαν από 25% – 40%.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι όταν άρχισαν τα μεγάλα κουρέματακαι με το τελευταίο μνημόνιο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστήριζε ότι όχι μόνο δε θα υπάρχουν μειώσεις αλλά πιθανώς κάποιες μικρές αυξήσεις. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Μειώσεις στις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ με το νέο ειδικό μισθολόγιο! Πόσα χάνουν»

Το μόνο βέβαιον είναι πάντως ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί έχασαν πολλά από την τσέπη τους τα τελευταία χρόνια όσο και την περασμένη χρονιά με το νέο ιατρικό μισθολόγιο.
Δείτε παρακάτω στον πίνακα αναλυτικά τους μισθούς και τα κουρέματα:


Να σημειωθεί ότι στον υπολογισμό δεν έχουν προστεθεί οι μειώσεις στις εφημερίες και τις υπερωρίες του προσωπικού αλλά και η αύξηση των άμεσων φόρων. Στην περίπτωση που προτεθούν και αυτά, η μείωση στους μισθούς αυξάνεται κατά 10%.

Πάντως σύμφωνα με τους γιατρούς της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης, υπάρχουν φόβοι ότι οι μισθοί θα κουρευτούν ακόμη περισσότερο με την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου από το 2019.

1 σχόλιο:

  1. Απόλυτο δίκαιο! Και όπως λέει στο τέλος έχει και συνέχεια... Μήπως ξέρει κανείς πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές μας? Νομίζω ότι έχει αργήσει πάαααρα πολύ, σε ύποπτο βαθμό η ανακοίνωση της απόφασης! Υπάρχει περίπτωση δικαίωσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή