Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Γέμισαν τα νοσοκομεία μεθυσμένους καρναβαλιστές!



Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, εκατοντάδες άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία.

Onmed.gr

Στην «πατρίδα» του καρναβαλιού την Πάτρα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πάνω από 130 άτομα χρειάστηκαν μεταφορά στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ Πάτρας, δύο ασθενοφόρα επανδρωμένα με γιατρό ήταν συνεχώς σε επιφυλακή περιφερειακά και στο κέντρο της πόλης, ενώ άλλα 12 οχήματα ήταν διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία και πραγματοποιούσαν ασταμάτητα διακομιδές.

Δεκάδες μεθυσμένους φρόντισαν στην Πάτρα και οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που όπως κάθε χρόνο, είχαν στήσει μια μικρή υπαίθρια κλινική στην πόλη. Κάθε μέρα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, τα περιστατικά μέθης που έφταναν εκεί, ξεπερνούσαν τα 60...

Σχέδον 300 περιστατικά στην Κρήτη

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν κρητικά μέσα ενημέρωσης, το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, πολλοί ήταν εκείνοι που το παράκαναν με το αλκοόλ στην Κρήτη.

Σε όλο το νησί, το ΕΚΑΝ κλήθηκε να συνδράμει σε συνολικά 280 περιστατικά μέθης, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. 

Τα περισσότερα περιστατικά προέρχονταν κατά πλειονότητα από το Ρέθυμνο και συνέβησαν στη διάρκεια των εκδηλώσεων του φημισμένου καρναβαλιού της πόλης.

Στο Ρέθυμνο βρίσκονταν αυτές τις μέρες σε διαρκή ετοιμότητα 7 ασθενοφόρα, ενώ συνολικά το ΕΚΑΒ φαίνεται να λειτούργησε στα όριά του, καθώς είχε να ανταποκριθεί και σε άλλα περιστατικά, μεταξύ των οποίων και τροχαία ατυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου