Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Λουκέτο σε όλα τα Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά εργαστήρια και Κέντρα 23, 24 και 25 Μαΐου! Ακυρώνονται όλα τα ραντεβού!


Σε μια πρωτοφανή απόφαση να κλείσουν για τρεις ημέρες όλες οι ιδιωτικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας λόγω της υπέρμετρης έμμεσης φορολόγησης που φθάνει και το 70%, αποφάσισαν όλες οι Ενώσεις και οι εκπρόσωποι του κλάδου με τη στήριξη μάλιστα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Το πρόβλημα εντάθηκε εδώ και λίγες εβδομάδες όταν έφθασαν τα «ραβασάκια» πληρωμών του προηγούμενου έτους, οπότε και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να καταβάλουν πάνω από το 70% των εισοδημάτων τους. Διαβάστε ΕΔΩ πως ξεκίνησε το πρόβλημα: Άγριο χαράτσι μέχρι και 70% στις διαγνωστικές εξετάσεις στα μικρά ιατρεία και τα διαγνωστικά εργαστήρια! Ανάστατος ο κλάδος


Το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα εργαστήρια, έχει συσπειρώσει τον κλάδο και έτσι για πρώτη φορά τόσο τα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα όσο και τα μικρά εργαστήρια κατεβαίνουν σε κοινό αγώνα.

Τα τρία 24 ώρα που θα μπει λουκέτο σε όλες τις Μονάδες της χώρας, είναι μόνο η αρχή προειδοποιούν οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν, αφού αναμένεται κλιμάκωση του αγώνα.

Τα επιχειρήματα

Στο μεταξύ σε επιστολή του κοινού μετώπου ιδιωτικού εργαστηριακού τομέα προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αφού επισημαίνεται ότι όλες οι ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής (μικρές, μεσαίες και μεγάλες) πλήττονται καίρια την ίδια στιγμή το Υπουργείο Υγείας από την αρχή του τρέχοντος έτους, αφενός μεν προσθέτει νέες πανάκριβες διαγνωστικές εξετάσεις στον κωδικό μας, αφετέρου δε καταργεί τελείως σε πολλές κατηγορίες ασθενών την μικρή συμμετοχή του 15% που είχαν οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.(μέτρο κοινωνικά δίκαιο) , χωρίς όμως ο Οργανισμός να αναλαμβάνει το κόστος της κοινωνικής του πολιτικής και να το μεταφέρει ουσιαστικά στις πλάτες μας.

Καταλήγοντας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια τα οποία εξυπηρετούν πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καταρρέουν, γιατί κάθε μήνας που περνάει συσσωρεύουν ζημίες οι οποίες προστίθενται στα ήδη μεγάλα χρέη που έχουν συσσωρευτεί από την εφαρμογή αυτών των δύο μέτρων (rebate και claw back).

17 σχόλια:

  1. Έτσι προεκλογικά να πονεσουν οι κοπριτες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με 3 μέρες κλείσιμο;;;
      Το τετραήμερο του Αγ.Πνευματος είναι περισσότερες μέρες,ρε φίλε!

      Διαγραφή
  2. Που είναι εκείνο το......σουργελο ο Τάκης να βγάλει έναν δεκαδικό για την κοινωνική ευθύνη, με τα......λεφτά των άλλων εννοείται! Τον......εξαφάνισαν προεκλογικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΑΡΚΗ ΔΉΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΩΡΟ! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο χρΕΟΠΥΥ τους γιατρούς του τους πληρώνει 80 εκ. μόλις ετησιως! Δια 12 μήνες δια 5500 γιατρούς......ντρέπομαι που θα το πω αλλά μεσοσταθμικη αποζημίωση είναι ......1212 € !!! Γιατί δεν γίναμε .....καθαρίστριες συνάδελφοι;
    Κατά τα άλλα οι κτηνιατρικες γυφΤΟΜΥ θα έφερναν ...... οικονομια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διευθυντής του ΕΣΥ με 20 χρόνια υπηρεσίας αμοίβεται με περίπου 1700€ το μήνα.
      Η απληστία είναι κακό πράγμα.

      Διαγραφή
    2. Πάνε ρε γυφτοσυριζαιε 11.43 σε καμία ευρωπαϊκή χώρα ακόμη και του πρώην ανατολικού μπλοκ .......ρε χανε να δεις τι θα πει μισθός ιατρού! Για αυτό άδειασαν τα νοσοκομεία ΣΥΡΙΖωον και όλη η νεολαία έφυγε! 80 εκ. συριζοκαθικι για τους γιατρούς......180εκ για τα λειτουργικά του χρΕΟΠΥΥ,!Η ..... μιζερια και η φτώχεια τω πνεύματι είναι ακόμη χειρότερα πράγματα!

      Διαγραφή
    3. Ένας όμως ανειδίκευτος καυκάσιος γέροντας γυφΤΟΜΥς παίρνει 1500€ και πληρώνουμε και από πάνω με τους φόρους μας ρεύμα/νερό/αναλώσιμα/ενοίκιο/γραμματείς/καθαρίστριες κλπ κλπ κλπ ! Έτσι κάνετε οικονομία Καρανικα 12.43;

      Διαγραφή
    4. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΜΥ ΣΑΣ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΟΠΤΙΚΟΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ.

      Διαγραφή
  5. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολοι οι επιστήμονες ενωμένοι ενάντια στην Αριστερά τηε καταραμένης αγραμματοσύνης και φτωχολογιάς.Οι γιατροί αποτελουν την αφρόκρεμα μίας κοινωνίας, που οι Αριστεροί ούτε θέλουν, αλλα ούτε μπορούν να αξιολογήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφρόκρεμα της κοινωνίας ο ''καλύτερος γιατρός'';
      - <>
      - <>
      Μάλλον για κατακάθι μου φαίνεται.

      Διαγραφή
  7. Ποιο 3ημερο ρε παιδια? αναστολη της συμβασης επ´ αοριστον ειναι η μονη λυση.. και αφηστε τους απεργοσπαστες να μαζευουν χαρτακια χωρις αντικρυσμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι 3 ημερες δεν αρκουν .Μηπως πρεπει να γινουν 30 ,ετσι για αρχη ?Ειπαμε ,μονο με επωδυνα μετρα καταλαβαινουν οι κυβερνωντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ.ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΩΣ ΟΤΟΥ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΜΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΜΕΣΗ ΤΟΥ REBATE KAI CLAW BACK.TΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ,ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΗΔΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα φύγει η χολέρα επιτέλους. Εύχομαι ο παρτάκιας ελληνικός λαός να εχει κάνει ρεκτιφιέ στο μυαλό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΜΕΣΑ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ,ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΔΕΝ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή