Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για προσλήψεις και συμβάσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ! Αναλαμβάνουν 800 νέοι γιατροί

Της Μαρίας Γλένη
HR 

Άμεσα αναλαμβάνουν 800 νέοι γιατροί για να συμβάλουν και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας σε ένα σύνολο 2000 νέων γιατρών που θα είναι διαθέσιμοι για τους πολίτες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.
Ειδικότερα ο Κ.Μητσοτάκης στην κεντρική του ομιλία στη ΔΕΘ αναφέρθηκε στις προσλήψεις που θα γίνουν στο σύστημα υγείας.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως συνολικά 2000 νέοι γιατροί θα συνδράμουν στην περίθαλψη των ασθενών, ενώ οι 800 από αυτούς αναλαμβάνουν άμεσα μέσω των συμβάσεων που θα κάνουν με τον ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Να σημειωθεί ότι αρχικά το υπουργείο Υγείας είχε προγραμματίσει να ανοίξει τον ΕΟΠΥΥ για 600 νέους γιατρούς, αλλά φαίνεται πως για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού απαιτούνται πολύ περισσότεροι. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «ΕΟΠΥΥ: Έρχονται 600 νέες συμβάσεις γιατρών! Όλες οι λεπτομέρειες»

Στο ίδιο πλαίσιο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν 2000 νοσηλευτές στα νοσοκομεία.
Τα νοσοκομεία

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις νέες Διοικήσεις στα Νοσοκομεία, αλλά και στην πλήρη αξιοποίησε του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ώστε – όπως είπε- να σταματήσει και η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα διευκολυνθούν οι συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, ένα σύστημα που έχει προγραμματισθεί να εφαρμοσθεί και στο ΕΣΥ.

“Η Υγεία ωφελεί και την οικονομία: Ο εξορθολογισμός των προμηθειών στα νοσοκομεία και η ανάπτυξη της τηλεϊατρικής εξοικονομούν χρήματα. Ο ιατρικός τουρισμός αυξάνει τα δημόσια έσοδα. Για να έχουμε πόρους να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες αξιοπρεπούς περίθαλψης” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

6 σχόλια:

  1. Φυσικά με τις ίδιες πενταροδεκαρες του Ξανθοκηφηνα και παρά τα πλεονάσματα του χρΕΟΠΥΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αισιοδοξία που οφείλεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΥΛΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ! ΜΕ ΔΕΚΑ ΨΩΡΟΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΟ (ΑΛΛΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ !)!
    ΑΛΛΙΩΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΑΚΗΣ ! ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΥΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΚΑΛΔΑΛΑ ΘΕΛΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή αντί να δώσουν τα 10 εκ. στους ήδη συμβεβλημένους κάνοντας πιο ελκυστικό το να γίνει κάποιος ΟΙ , μπαζουν νέους με τα ίδια χρήματα ! Μα πως δεν το σκέφτηκαν πριν τα ξεφτέρια του ΣΥΡΙΖΑ ; Δεν ξερω κ.Μαστορακου αλλα κατι μου λεει πως ουτε με αυτους θα εχουμε καλα ξεμπερδεματα ! Μακαρι να διαψευστω και μακαρι να ανεβασουν το υψος της φαιδρης αποζημιωσης κατα πραξη και περιπτωση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κανεισ δε θα πειραξει τουσ ηδη συμβεβλημενουσ. δηλαδη τι θα ηθελεσ; να εχει ολουσ κ ολουσ 100 συμβεβλημενουσ με 50 ευρω αμοιβη το καθε ασθενη; κ ο ενασ απ τουσ 100 συμβεβλημενους να εισαι εσυ με 200 ραντεβου κ να σου δινει ο εοπυυ 10000 μισθο το μηνα; κ ο νεοσ γιατροσ που να παει; σουηδια; ολοι εφυγαν κ συνεχιζουν. τουσ θεσ ολουσ μεταναστεσ; να μη γενναει καμια νεα ελληνιδα , να φυγουν ολες μεταναστριες κ να μεινουν οι ελληνες 5 εκατομυρια ολοι; σε ολουσ τουσ τομεισ πρεπει να δωσει κινητρα να μεινει ο λαοσ ελλαδα . οχι να βολευονται οι ελαχιστοι κ οι πολλοι μεταναστεσ. αντε σοβαρευτειτε ολοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ελαφρομυαλε θα ήθελα να αυξήσει την αμοιβή σε αξιοπρεπή όρια, να ανοίξει τον χώρο και στους νέους και με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση να ελέγχει τις δαπάνες! Μην ρωτήσεις για ......λεφτά μπετοβλακα, το ξέρεις ότι ο χρΕΟΠΠΥ έχει 150 εκ. πλεόνασμα όταν δίνει στους συμβεβλημένους μόλις 80 εκ. ? Η ότι έχει ......150 εκ. λειτουργικά έξοδα ? Να λοιπόν τι θέλω ανεγκεφαλε τυπε του να ......ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα !

      Διαγραφή