Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Στη Βουλή για έγκριση οι Νέοι Διοικητές ΥΠΕ! Έτοιμη και η λίστα με τους Υποδιοικητές

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Το πράσινο φως της Βουλής αναμένεται να λάβουν σήμερα οι προτεινόμενοι από τον υπουργό Υγείας Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται, οι επτά προτεινόμενοι Διοικητές ΥΠΕ για να διορισθούν θα πρέπει να λάβουν πρώτα την έγκριση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Διαβάστε ΕΔΩ τα επτά ονόματα: «Ιδού οι νέοι Διοικητές των ΥΠΕ! Όλα τα ονόματα»

Αμέσως μετά τους Διοικητές ΥΠΕ αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των Υποδιοικητών.
Έτοιμη οι λίστα με τους Υποδιοικητές ΥΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει καταλήξει ήδη στα ονόματα των στελεχών που θα καλύψουν τις θέσεις των Υποδιοικητών. Μάλιστα τους περισσότερους, όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, τους έχει ενημερώσει ήδη ο ίδιος.

Πρόκειται κυρίως για πρόσωπα που προέρχονται από τον ιατρικό χώρο, γιατροί, στελέχη που έχουν εργασθεί στον τομέα της Υγείας, ενώ οι περισσότεροι είναι στην παραγωγική ηλικία καθώς είναι μετά 40 και 50 ετών. Αξιοσημείωτο είναι ότι θα υπάρχουν και αρκετές γυναίκες.


Με βάση τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, σε κάθε ΥΠΕ θα διορισθούν δύο Υποδιοικητές. Προς ώρας πάντως θεωρείται βέβαιον ότι οι 7 ΥΠΕ θα μείνουν ως έχουν και δεν θα γίνουν 13 με βάση τη γεωγραφική κατανομή, όπως σχεδίαζε αρχικά η κυβερνώσα παράταξη.

Να σημειωθεί ότι για τους Υποδιοικητές των ΥΠΕ δεν προβλέπεται διαδικασία έγκρισης από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου