Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΘ: «Κανένα επίδομα δεν καταργείται» -Τι είπε για τα άτομα με αναπηρία



Κανένα επίδομα δεν καταργείται όπως δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, ενώ αναφερόμενος ειδικά στα άτομα με αναπηρία τόνισε: «θέλουμε μία συγκροτημένη προσέγγιση στο θέμα τον ατόμων με αναπηρία. Το έχω αναλάβει προσωπικά και θα παρουσιάσουμε καινοτόμες προτάσεις».

Healthpharma.gr

Αναφέρθηκε στην επίσκεψή του την Παρασκευή στην εθνική ομάδα τυφλών. Εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα άτομα αυτά και την ψυχική τους δύναμη. Μίλησε δε και για την προσωπική διάσταση που έχει το θέμα, λόγω της μητέρας του.

«Θέλουμε μια συγκροτημένη προσέγγιση για τα άτομα με αναπηρία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «γι’ αυτό το θέμα αυτό το έχω αναλάβει προσωπικά εγώ».

«Έχω βαθιά προσωπική υποχρέωση και προς τη μητέρα μου που έθεσε το θέμα της αναπηρίας της δημοσίως ώστε να τεθεί στο δημόσιο διάλογο» πρόσθεσε.

Σχετικά με τα εργασιακά, είπε ότι «στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας και την πλήρη απασχόληση. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας». Επανέλαβε ότι από 1ης Ιουλίου του 2020 θα αρχίσει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Επανέλαβε την πίστη του στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

«Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τα αναδρομικά»

Διαβεβαίωση προς τους συνταξιούχους ότι «Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά» έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Θα δούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια και θα γίνουν επιστροφές σε βάθος χρόνου, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, για τις φορολογικές εξαγγελίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν έχουμε υπεραπόδοση στα δημόσια έσοδα, μπορούμε πάντα να παρεμβαίνουμε και να το επιστρέφουμε στους πολίτες, μέσω μείωσης φόρου και στήριξης του κοινωνικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου