Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟΜΥ: Παρατάθηκαν οι πρώτες συμβάσεις των εργαζομένων!


Στην παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στις ΤΟΜΥ προχώρησαν ήδη πολλές Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Οι συμβάσεις του προσωπικού στις Τοπικές Μονάδες Υγείας, με βάση το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Ε.Ε. (ΕΣΠΑ) αλλά και τον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης, ήταν αρχικά για δύο έτη με τη δυνατότητα για παράταση για άλλα δύο έτη.
Να σημειωθεί ότι το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ολοκληρώνεται το 2021.

Υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή στους Διοικητές των ΥΠΕ να παρατείνουν τις συμβάσεις των εργαζομένων, ώστε να μην διακοπούν τα προγράμματα πρόληψης αλλά και η γενικότερη λειτουργία των Μονάδων.


Προβληματισμός για το μέλλον

Προβληματισμός εξακολουθεί να επικρατεί στην ηγεσία του υπουργείου υγείας σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει ειδικά για εκείνες τις ΤΟΜΥ που είναι εγκατεστημένες μέσα στα Κέντρα Υγείας. Η αρχική σκέψη του Βασίλη Κικίλια ήταν να ενσωματωθούν και να πάψουν να υπάρχουν δύο δομές.

Ωστόσο όλος ο σχεδιασμός για την ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) πάει πίσω, αφού δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής κανένα απολύτως σχέδιο. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα: Στις καλένδες οι αλλαγές σε ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας!»

Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από το αν ο νυν υπουργός Υγείας θα προχωρήσει τελικά στη συνολική ανασυγκρότηση της ΠΦΥ ώστε να πάρουν ανάσα και τα νοσοκομεία όπου προστρέχουν όλοι οι πολίτες για το παραμικρό πρόβλημα υγείας, λόγω έλλειψης δομών στις γειτονιές.

2 σχόλια:

  1. Όπως καταλάβατε η ΝΔ...... έχει σχέδιο! Αφού αλλάξει γνώμη καμία διακοσάρι φορές κάνει..... ότι και ο ΣΎΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές που θα έκλειναν?Αλλά έμειναν για να κλείσουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή