Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Ποινικές διώξεις σε φαρμακοποιούς για απάτη σε βάρος του Δημοσίου

Συντάκτης: Virus

Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου θα βρεθούν μετά από εισαγγελική παρέμβαση φαρμακοποιοί στη Ρόδο για υπόθεση χρήσης πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων με σκοπό την είσπραξη οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, ποινικές διώξεις για κακουργηματική απάτη άσκησε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κατά φαρμακοποιών, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς σε τρεις φαρμακοποιούς.

Σημειώνεται ότι ανάλογη αναφορά έχει υποβάλει και ο διευθυντής του ΕΦΚΑ Ρόδου, Γιάννης Παπαντωνίου.

Από το κατηγορητήριο προκύπτει ότι οι τρεις φαρμακοποιοί υπέβαλαν στον EOΠYY πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες. Στόχος τους ήταν να εισπράξουν εκκαθαρισμένες απαιτήσεις από την πώληση φαρμάκων σε ασφαλισμένους.

Ειδικότερα, το κουβάρι ξετυλίχθηκε όταν από τον οργανισμό ζητήθηκε έλεγχος των βεβαιώσεων καθώς εντοπίστηκε σε μια εξ’ αυτών υπήρχε λάθος όνομα του εκδότη διευθυντή του ταμείου και σφραγίδα που δεν χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Επίσης, οι ίδιες πηγές περιγράφουν ότι οι δύο εκ των τριών πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων φέρονται να έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά, ενώ έχουν παραποιηθεί προς τα στοιχεία τους (η μια δεν έφερε καν υπογραφή), ενώ η τρίτη είχε συνταχθεί χειρόγραφα.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι φαίνεται να έχουν «ανοιχτούς λογαρισμούς» με οφειλές στο ταμείο και μάλιστα από το έτος 2013.

Με εντολή του διευθυντή του ΕΦΚΑ Ρόδου στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει όλες οι ασφαλιστικές ενημερότητες που έχουν υποβάλει την τελευταία πενταετία στον EOΠYY για να εισπράξουν οφειλές του ταμείου.

Μέχρι τώρα φαίνεται πως ήρθε στο φως ότι ο ένας φαρμακοποιός πλαστογράφησε ασφαλιστικές ενημερότητες και κατάφερε να λάβει συνολικά 488.916 ευρώ από τον ΕΟΠΠΥ, μια συνάδελφός του εισέπραξε με τον ίδιο τρόπο 496.287 ευρώ και ένας τρίτος 209.300 ευρώ.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου