Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τις αποδοχές ειδικευόμενων γιατρών Αναισθησιολογίας

Iatropedia newsroom

Ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ.Τσίμαρης είχε καταθέσει ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τις αποδοχές των αναισθησιολόγων.

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε Υγείας του κόμματος κος Ι. Τσίμαρης αναφορικά με το κίνητρο που δόθηκε σε ειδικευόμενους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, να αλλάξουν ειδικότητα και να ασκηθούν σε αυτή της Αναισθησιολογίας, απέστειλε το Υπουργείο Υγείας.

Το ζήτημα που είχε ανακύψει είναι η μη αναδρομική εφαρμογή του μέτρου, η οποία με τη διάταξη του ν.4958/2022 και έναρξη ισχύος την 21η Ιουλίου 2022, άφησε ακάλυπτους ειδικευόμενους, οι οποίοι άλλαξαν ειδικότητα λίγους μήνες, εβδομάδες ή ημέρες πριν την δημοσίευση.

Ο αρμόδιος Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράφοντας την σχετική απάντηση, ενημέρωσε τον βουλευτή ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για την εφαρμογή αναδρομικής ισχύος της παρ.1 ως προς την αποζημίωση. Η σχετική διάταξη ήδη συμπεριλαμβάνεται στο ως προς διαβούλευση Νομοσχέδιο για την Υγεία.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

4 σχόλια:

  1. Καλά οι ....ειδικευμένοι ααισθησιολογιας θα πληρώνονται διαφορετικα από τους άλλους? Σοβαρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δωσε κίνητρα κ αυξήσεις σε ολους τους ειδικευομενους αν θελεις να εισαι σωστος κ δίκαιος οπως επαίρεσαι …..
      Διεκπεραιώνουν μερα νυχτα απειρο ογκο δουλειας , απειρες εργατοώρες για ψωροδιφραγκα , αννννν γνωριζεις
      την κατασταση……

      Διαγραφή
  2. Τα δηθεν κινητρα ειναι αστεια .Οι σοβαροι αναισθησιολογοι αποφευγουν το ΕΣΥ και πολυ καλα κανουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα και να αυξήσουν τους μισθούς στην ειδικότητα ως ειδικευμένοι θα φύγουν στο εξωτερικό η στον ιδιωτικό τομέα καθώς ενώ είναι ειδικότητα υψηλής ευθύνης, οι μισθοί είναι γελοίοι.Το ΕΣΥ πεθαίνει, δεν είναι ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας και οι ικανοί ιατροί δεν είναι πλέον κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή