Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης: 70 νοσοκομεία θέλουν απογευματινά χειρουργεία !

Συντάκτης:
Virus

Την ασφάλεια των απογευματινών χειρουργείων διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας. Ήδη 70 νοσοκομεία έχουν δηλώσει συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία.

Όπως έχει ανακοινωθεί την προσεχή Τρίτη αρχίζουν τα απογευματινά χειρουργεία και την ασφάλεια των ασθενών επεσήμανε σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι ήδη 70 κλινικές δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην απογευματινή λειτουργία και άρα έχουν προσωπικό για να ανταπεξέλθουν. Ο υπουργός τόνισε ότι τα χειρουργεία θα πραγματοποιηθούν από τους υπεύθυνους γιατρούς του ΕΣΥ και υπεύθυνες χειρουργικές ομάδες του ΕΣΥ, υπενθυμίζοντας ότι έχουν πάρει τον όρκο του Ιπποκράτη. Υπογραμμίζοντας στα λεγόμενά του την απόλυτη ασφάλεια, όπως γίνονται όλα στο ΕΣΥ. «Αυτό που ακούστηκε είναι μεγάλη προσβολή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός υπενθύμισε πως απογευματινά χειρουργεία γίνονται όλα τα χρόνια στα επείγοντα με αποτέλεσμα να σώζονται πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές. Ενοχλημένος ο υπουργός σχολίασε πως «κανένας δεν είπε στην Ελλάδα ότι φοβάμαι να πάω το απόγευμα στο χειρουργείο, γιατί είναι απόγευμα και ο γιατρός είναι κουρασμένος και θα με σκοτώσει». Τέτοια σχόλια ο κ. Γεωργιάδης τα χαρακτήρισε «αδιανόητα» και πρόσθεσε ότι ο γιατρός με τη λήψη απόφασης να χειρουργήσει γνωρίζει ότι προέχει η ασφάλεια του ασθενούς και ζήτησε να«μην προσβάλλουμε τις χειρουργικές ομάδες του ΕΣΥ».

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως με τη νέα λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων δεν θα εξυπηρετούν οι ίδιοι γιατροί στην πρωινή και στην απογευματινή λειτουργία, αλλά θα αλλάζουν οι χειρουργικές ομάδες. Η συμμετοχή είναι προαιρετική για τους γιατρούς, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης. Θετικό είναι πως καθώς κάποιοι ασθενείς θα εξυπηρετούνται τα απογεύματα θα μειώνει ο χρόνος αναμονής και για τα πρωινά χειρουργεία, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ακόμη, ο υπουργός αποσαφήνισε πως για τους ασθενείς που θα χειρουργούντια το απόγευμα θα υπάρχουν κρεβάτια στο ΕΣΥ για να νοσηλευθούν και να εξυπηρετηθούν. Ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε για τις «καλές χειρουργικές κλινικές» με τη μεγαλύτερη κίνηση ότι διαθέτουν περισσότερους γιατρούς, ενώ ζήτημα υπάρχει στις πιο απομακρυσμένες ή αυτές με το όχι τόσο καλή προηγούμενη ιστορία και έχουν άγονες προσκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου