Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Υπουργείο Υγείας: Με 1,5 χρόνο καθυστέρηση ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο τραχήλου μήτρας

Υπουργείο Υγείας: Με 1,5 χρόνο καθυστέρηση ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο τραχήλου μήτρας

Πότε θα ξεκινήσει από το υπουργείο Υγείας το πρόγραμμα για δωρεάν εξετάσεις καρκίνου τραχήλου μήτρας στις γυναίκες

Μαρία Γλένη HR

Ξεκινούν με μεγάλη καθυστέρηση, το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Υγείας οι δωρεάν εξετάσεις καρκίνου τραχήλου μήτρας για όλες τις γυναίκες 21-65 ετών.

Αν και το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα για δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε χιλιάδες γυναίκες είχε ανακοινωθεί από πέρυσι τον Νοέμβριο 1,5 χρόνο μετά δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί.

Πάντως στο συνέδριο του Economist «Greece’s determination to fight cancer» που έγινε την περασμένη εβδομάδα η Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας προανήγγειλε για άλλη μια φορά πως αυτό τον μήνα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν εξετάσεις, όπως HPV DNA τεστ, τεστ ΠΑΠ, κολπόσκόπηση και βιοψία, για όλες τις γυναίκες 21-65 ετών.

Υπουργείο Υγείας: Ποιες δωρεάν εξετάσεις έρχονται

Καρκίνος Παχέος Εντέρου

Έως τον Ιούνιο αναμένεται να υλοποιηθεί και το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του παχέως εντέρου που θα περιλαμβάνει τρία στάδια:

self test, που θα αφορά όλους τους πολίτες 50 έως 70, και θα την παρουσία αίματος στα κόπρανα

κολονοσκόπηση

και επεμβατική κολονοσκόπηση για να αντιμετωπιστούν τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στη διαγνωστική εξέταση

Καρκίνος Δέρματος

Όπως ανακοίνωσε στο ίδιο συνέδριο η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει άμεσα και το πρόγραμμα για τον καρκίνο του δέρματος.

Θα απευθύνεται σε ανθρώπους που απασχολούνται σε χειρωνακτικές εργασίες, όπως γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς, οι οποίοι είναι άνθρωποι που συνήθως δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα (κατάλληλος ρουχισμός, αντηλιακό, καπέλο).

1 σχόλιο:

  1. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ???ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ Η ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ???ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΑΜΠΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή