Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΙΣΑ: Ζητά να εργάζονται ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Ρούλα Τσουλέα - IATROPEDIA

Είναι θέμα ισονομίας και ισοτιμίας μεταξύ ιατρών ΕΣΥ και ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, τονίζει.

Επιστολή με την οποία ζητά να εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία ιδιώτες ιατροί ως ελευθεροεπαγγελματίες, έστειλε στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Στην επιστολή αναφέρει πως εφ’ όσον οι γιατροί του ΕΣΥ θα εργάζονται ως ιδιώτες, πρέπει να ισχύσει και το αντίστροφο. Με τον τρόπο αυτό φρονεί ότι θα επιτευχθεί ισονομία και ισοτιμία μεταξύ ιατρών ΕΣΥ και ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του ΙΣΑ έχει ως εξής:

«Δια της παρούσης επιστολής μας επιθυμούμε να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας επί του άρθρου 7 του νέου σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο “Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας”.

Η ανωτέρω πρόβλεψη της δυνατότητας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την οποία έχουμε εκθέσει τις απόψεις μας, θα πρέπει να ισχύσει και προς την αντίθετη κατεύθυνση, λαμβάνοντας την αντίστοιχη μέριμνα και για τους ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η πάγια θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι πως όλοι οι γιατροί τόσο αυτοί που υπηρετούν στον Δημόσιο Τομέα, όσο και οι ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες είναι ισότιμοι στην επιστημονικότητα τους. Τούτο έχουμε τονίσει πολλές φορές και στο ζήτημα της ισοτιμίας των ιατρικών πιστοποιητικών.

Κατά συνέπεια, φρονούμε ότι για λόγους ισότητας και ισονομίας, θα πρέπει να υπάρξει σχετική πρόβλεψη και να δοθεί η δυνατότητα και στους ιδιώτες ιατρούς να παρέχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, ως ελευθεροεπαγγελματίες, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

4 σχόλια:

  1. Ουδεις ασχολειται με τους ιδιωτες .Θα ασχοληθουν ομως αυτοι στις ευρωεκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποστήριξη του παραφρονος και θαψιμο του ΕΣΥ μέσω της δήθεν ισονομίας και πλήρης αδιαφορία για τον πολίτη που θα πληρώνει παντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο χωριό μου λένε η Παππάς Παππάς η ζευγάς ζευγάς ρωσική σαλάτα θα γίνουμε . Απόλυτο πισωγύρισμα στα προ του 1981 χάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενός κακού δοθέντος.. μύρια έπονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή