Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σε νέα επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ



Σε νέα επίσχεση προχωρούν, από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, έπειτα από την ομολογία του αναπηρωτή υπουργού Υγείας ότι ο Οργανισμός αδυνατεί να εξοφλήσει τις οφειλές του για το 2012.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ), έπειτα από κοινή σύσκεψη με όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας της Α’ βάθμιας και Β’ περίθαλψης (κλινικοί ιατροί, εργαστηριακοί ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές).

Η κινητοποίηση θα λάβει την μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας.  Ανάλογα με τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι ανάλογες συλλογικές αποφάσεις.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται πλέον να καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολόγιου. 

Στη συνέχεια, δικαιούνται να απαιτήσουν την σχετική δαπάνη από το ταμείο τους, βάσει της υπ’ αριθμόν οικ.37097 εγκυκλίου που εκδόθηκε στις 30/08/2012 από τον ΕΟΠΥΥ. 

Χρέη

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια προς τους γιατρούς καθώς, ενώ έχουν ολοκληρωθεί η μερική πληρωμή για ιατρικές επισκέψεις μέχρι τον Ιούνιο του 2012, δεν έχει αποδώσει το 10% αυτών από των Ιανουάριο καθώς και το σύνολο των ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων από τον Απρίλιο. 

Συνεχίζει να χρωστά στους γιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1,1 δισ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκ. ευρώ.

ΙΑΤRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου