Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Κάτω τα χέρια από το αυτοχρηματοδοτούμενο Ταμείο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ ! Τα αποθεματικά του (όσα απέμειναν) ανήκουν σε μας !


Η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ την οποία προκάλεσαν οι λάθος πολιτικές τόσο της Διοίκησής του,  όσο και των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας,  Εργασίας & Γεν. Γραμματείας Κοιν. Ασφαλίσεων δεν θα σταματήσει με την ένταξη του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ σε αυτόν.
Τα χρήματα του Ταμείου μας δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν τη διάσωση του «νεκρού ΕΟΠΥΥ».  Η Δίνη του ναυαγίου του ΕΟΠΥΥ δεν θα επιτρέψουμε να παρασύρει και το Ταμείο μας.  Το φαινομένο του 1983 του Ταμείου των Ναυτικών ΝΑΤ,  του οποίου εν μία νυκτί πήραν τα αποθεματικά  υποσχόμενοι Κρατική Επιχορήγηση και το βούλιαξαν,  δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί.
Αλήθεια όλο αυτό το διάστημα που η Πολιτική Ηγεσία  (με επανειλημμένες ανακοινώσεις της στις κινητοποιήσεις μας για αποπληρωμή των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ)  αναφέρει ότι ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει για οικονομικούς λόγους,  βρήκε το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ που είναι αυτοχρηματοδοτούμενο από τους Υγειονομικούς Ταμείο ως εύκολη λεία για να προσπαθήσει να «αναστήσει» τον «νεκρό» ΕΟΠΥΥ ;
Ο Ιατρικός Κόσμος σεβάστηκε και σέβεται το Ταμείο του.  Οι οικονομικοί πόροι του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ μας ανήκουν.  Στην Ελληνική Πολιτεία δεν χρωστάμε,   εκείνη μας χρωστάει  ( την  υποσχεθείσα  από το 1996  τριμερή  χρηματοδότηση,  τα αποθεματικά μας  από το  «κούρεμα»  στην Τράπεζα της Ελλάδος,  την αποψίλωση του Ταμείου από υπαλλήλους -που εμείς από τις εισφορές μας πληρώνουμε-  σε άλλες υπηρεσίες  και  σε  πολιτικά  γραφεία ).
Όλος ο Υγειονομικός χώρος θα στηρίξει το Ταμείο του και θα σταματήσει την εφαρμογή της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής.  Καλό είναι η Διυπουργική Επιτροπή να ελέγξει και να στείλει στον Εισαγγελέα τις εκάστοτε Διοικήσεις και Πολιτικές Ηγεσίες, που διαχρονικά έπαιξαν τα χρήματά μας στο Χρηματιστήριο και «κούρεψαν» τα αποθεματικά μας.
Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας,  τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου άμεσα να πάρουν θέση και να σταματήσουν την καταστροφή ενός εύρρωστου Ταμείου,  όπως είναι το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ,  το οποίο όπως αναφέραμε δεν χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΒΑΡΑ  ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                           ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου