Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ βγάζουν εκτός ιδιωτικών κλινικών τους ασθενείς! Σε απόγνωση χρονίως πάσχοντες


Τραγικές εικόνες είναι πιθανό να δούμε τις επόμενες ημέρες καθώς οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών που ξεκινούν από τις 8 Οκτωβρίου να μη δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εξαιτίας των οφειλών του οργανισμού, σκοπεύουν να βγάλουν στο δρόμο τους ασθενείς και να τους μεταφέρουν σε δημόσια νοσοκομεία. 
Τι θα κάνουν;
 
Όπως γνωστοποίησαν σήμερα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, όπου βρίσκονταν και εργαζόμενοι των ιδιωτικών κλινικών, θα ενημερώσουν σχετικά τον εισαγγελέα ώστε η μεταφορά των ασθενών να γίνει με ασφάλεια στο ΕΣΥ. 
Πρόκειται για χιλιάδες ασθενείς που εξυπηρετούνται από τον ιδιωτικό τομέα και μέχρι σήμερα είχαν την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ. 
 
Ειδικότερα περίπου 5500 αιμοκαθαρόμενοι μεταβαίνουν κάθε εβδομάδα σε ιδιωτικές κλινικές για να κάνουν αιμοκάθαρση ενώ περίπου 500 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής ιδιωτικών κλινικών. 
Να σημειωθεί ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές και τα κέντρα αποκατάστασης είναι 1,2 δις ευρώ. 
 
Εργαζόμενοι αλλά και ιδιοκτήτες κλινικών συγκεντρώθηκαν σήμερα στην οδό Αριστοτέλους. Οι εργαζόμενοι ζητούσαν την άμεση καταβολή των οφειλών καθώς εξαιτίας της καθυστέρησης παραμένουν απλήρωτοι ακόμη και για 7 μήνες. 
 
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκε ένταση όταν εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπούνε στο υπουργείο. 
Πάντως σε ολιγόλεπτη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα και παρέπεμψε για λεπτομέρειες στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου
iIATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου