Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ένωση Κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ελλάδας: 'Δεν πάει άλλο'


Συνεκλήθη χθες στην Λάρισα Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ελλάδας (ΕΚΑΑΕ), ‘με σκοπό την αντιμετώπιση των έκτακτων και δυσμενών θεμάτων, όπως αυτά ορίσθησαν και κατά την τελευταία συνάντηση των μελών του ΔΣ της ΕΚΑΑΕ, τόσο με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά, όσο και με τον Αντιπρόεδρο επί των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ κ. Νικόλη.
Τα αποτελέσματα που εξήχθησαν από τη συνάντηση οδηγούν στα εξής συμπεράσματα.:
1.Καταδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι το όλο μοντέλο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ στοιχειοθετήθηκε με απίστευτη προχειρότητα από έναν οργανισμό υποχρηματοδοτούμενο και χωρίς την παραμικρή τήρηση των δεσμεύσεων του απέναντι στους ασθενείς ασφαλισμένους και στους παρόχους των υπηρεσιών.
2.Κληθήκαμε σε μια διαπραγμάτευση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ χωρίς ισολογιστικά στοιχεία δαπάνης για τον κλάδο μας, με σκοπό και μόνο την περαιτέρω μείωση του κόστους των υπηρεσιών μας, όταν προσφάτως υπογράψαμε με τον οργανισμό σύμβαση παροχής υπηρεσιών, η οποία εμπεριέχει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
3.Ακούσαμε με έκπληξη δια στόματος του Αναπληρωτή Υπουργού σε ότι αφορά του παρόχους αυτολεξεί: «Δεν έχω πλέον να σας πληρώσω», για τους δε ασφαλισμένους ασθενείς μας οτι από 1/10/2012: «Νοσηλεύετε κατά βούληση».
4.Είναι απολύτως σαφές ότι το σύστημα ΕΟΠΥΥ έχει να αποπληρώσει δαπάνες μας ληξιπρόθεσμες από το 2007 και απαιτήσεις αρχής γεννωμένης της λειτουργίας του από τον Απρίλιο του 2012. Είναι επίσης σαφές ότι το 95% των τιμολογίων μας βρίσκονται στο λογιστήριο του ΕΟΠΥΥ.
5.Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Σαλμάς μας ζήτησε άνευ πληρωμής και δέσμευσης χρονικού ορίζοντα να επιδείξουμε πατριωτική στάση, μειώνοντας τις δαπάνες μας σε σημείο κατάρρευσης, αδιαφορώντας πλήρως για τις παρενέργειες που θα προκύψουν σε αρρώστους, εργαζομένους και τις επιχειρήσεις αποκατάστασης ως προς τη βιωσιμότητα τους. Και επειδή εμείς έχουμε τα νούμερα, σε αντίθεση με τον ΕΟΠΥΥ, δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πάει άλλο. Εάν για κάποιους το κράτος πρόνοιας και η αντιμετώπιση της ασθένειας είναι περιττή πολυτέλεια για τους ιδιοκτήτες των κέντρων αποκατάστασης αποτελεί στοίχημα ζωής.’ καταλήγει η ανακοίνωση.


IATRONET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου