Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα του ΙΣΑ προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να ηγηθεί στο Πανελλαδικό Μέτωπο υγείας


Αξιότιμε κε Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ,
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δημιούργησε με άλλους ιατρικούς συλλόγους, υγειονομικούς φορείς, κλαδικούς συλλόγους και χρήστες υγείας το «Πανελλαδικό Μέτωπο Χρηστών και Παρόχων Υγείας», με στόχο να κατοχυρώσουμε τους κανόνες υγείας που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός, ως ελάχιστη προσπάθεια της δεοντολογίας, της ηθικής και της ανθρωπιάς που διέπει το ιατρικό λειτούργημα και τη λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων. Στόχος μας είναι να αποφύγουμε, η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε βαθειά ανθρωπιστική κρίση, που μοιραία θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη. Γι αυτό, οφείλουμε να παραμερίσουμε τις μικροκομματικές, παραταξιακές ή άλλες πικρίες του παρελθόντος και να συμπράξουμε σε μια κοινή πορεία, όπως επιβάλλει η δύσκολη περίσταση που περνά η χώρα μας. Στην πορεία αυτή, οφείλει να συμμετέχει πρωτίστως η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ, ώστε να οδηγηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο σωστό δρόμο χάραξης πολιτικών για την Υγεία, αποφεύγοντας τις λανθασμένες ατραπούς του παρελθόντος.
Επ αφορμής της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης 26-9-2012 και των διεκδικήσεων του ιατρικού κόσμου στα καίρια ζητήματα που αφορούν την Υγεία, καλούμε σε μία πανστρατιά όλο το Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας, Χρηστών και Παρόχων.
Στην πανστρατιά αυτή θα πρέπει όχι μόνο να μη λείψει, αλλά να ηγηθεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ως "ατμομηχανή" όλων των προσπαθειών που έχει κάνει ως τώρα ο ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και οι άλλοι φορείς προς την κατεύθυνση αυτή.
Καλούμε τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κο Βλασταράκο να ηγηθεί σε αυτή την προσπάθεια, μέσα από τη στήριξη όλων μας, ώστε Χρήστες και Πάροχοι να είμαστε ΕΝΑ για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τις κόκκινες γραμμές για την Υγεία, τόσο στη διασφάλιση της ποιότητα ζωής των πολιτών, όσο και στη διεκδίκηση της αξιοπρέπειας των λειτουργών υγείας με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν Γραμματέας
Γ Πατούλης                                                    Στ. Τσούκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου