Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Προς αναστολή των κινητοποιήσεων οι φαρμακοποιοί της Αθήνας!


Σε αναστολή των κινητοποιήσεων τους από Δευτέρα, φαίνεται πως προσανατολίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες οι Φαρμακοποιοί της Αττικής. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν συνεχείς το τελευταίο διάστημα προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή. Ακριβές χρονοδιάγραμμα δε φαίνεται να έχει λάβει ο κλάδος για την αποπληρωμή των οφειλών του παρελθόντος, αλλά όπως αναφέρουν πληροφορίες υπάρχει μια θετική ανταπόκριση για να δοθούν άμεσα τα χρήματα που οφείλονται τουλάχιστον για το 2012, όσα έχουν απομείνει. 
Σε ότι αφορά στα χρέη του παρελθόντος όλα δείχνουν πως η πλάστιγγα θα γυρίσει είτε προς τη συγχώνευση των οφειλών είτε προς έναν διακανονισμό με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.   
Φαίνεται πάντως πως και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ αλλά και η κακή εικόνα που σχηματίσθηκε για τον κλάδο λόγω του συνωστισμού στα φαρμακεία, έπαιξαν ρόλο στο να δοθεί ένα περιθώριο στην κυβέρνηση λόγω κρίσης. 
 
Βέβαια αν τελικά οι φαρμακοποιοί σταματήσουν την άρση της πίστωσης και αρχίσουν να εκτελούν κανονικά τις συνταγές, δεν αποκλείουν να ξεκινήσουν και πάλι τον αγώνα τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά τους. 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 

ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου