Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ευαγγελισμός αιμορράγησε..


 
Οι Ειδικευόμενοι Ιατροί από όλα τα νοσοκομεία της Αττικής ενώθηκαν με το προσωπικό του Ευαγγελισμού για να διαμαρτυρηθούν με έναν πρωτότυπο τρόπο για την σημερινή κατάσταση στον χώρο της Υγείας. Με το σύνθημα "η Υγεία αιμορραγεί" περιέλουσαν την πρόσοψη του νοσοκομείου Ευαγγελισμός με τεχνητό αίμα, θέλοντας να τονίσουν γραφικά την επικίνδυνη τροπή που έχουν για τον άρρωστο και τον υγειονομικό εργαζόμενο οι περαιτέρω περικοπές.
 Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών του Ευαγγελισμού "δεν μας επιτρέπουν πια να ασκήσουμε ελεύθερα το ιατρικό λειτούργημα, το να εξετάσουμε και να παρέμβουμε στον ασθενή με βάση της ανάγκες του και όχι την ασφαλιστική του κατάσταση. Καθημερινά είναι δυστυχώς τα παραδείγματα ασφαλισμένων ασθενών που είτε εγκαταλείπουν το τμήμα επειγόντων περιστατικών προτού τεθεί η διάγνωση, μη έχοντας να πληρώσουν το απαιτούμενο επιπλέον αντίτιμο των εργαστηριακών εξετάσεων. Κανόνας αποτελεί επίσης η πολυήμερη αναμονή ανασφάλιστων αρρώστων που έχουν υποστεί πολλαπλά κατάγματα και χρειάζονται επείγουσα χειρουργική επέμβαση, μέχρι να εξασφαλιστεί από τους συγγενείς ή φίλους τους μια προκαταβολή των εξόδων αυτών προς το νοσοκομείο."
Και συνεχίζουν: "Δεύτερης διαλογής υγειονομικά προϊόντα και ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικά υλικά έχουν να συμπληρώσουν την εικόνα στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, την ίδια στιγμή που οι προσλήψεις προσωπικού είναι ελάχιστες και η προσέλευση ασθενών μεγαλύτερη. Σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον καλούνται οι Ιατροί και οι Νοσηλευτές να αυτοσχεδιάσουν για το καλύτερο του αρρώστου, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι υφίστανται ραγδαίες περικοπές στον μισθό τους και πολύμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή των εφημεριών και των βαρδιών.
Χαρακτηριστικά, ο μισθός του Ειδικευόμενου Ιατρού, μετά από 12 χρόνια σπουδών, με τις νέες περικοπές θα αγγίξει τα 800 ευρώ, ενώ αμείβεται περίπου 3 ευρώ ανά ώρα για τις εφημερίες του - ποσό χαμηλότερο από το κατώτατο ωρομίσθιο στην Ελλάδα! Ταυτόχρονα, ενώ απαιτείται να καταβάλουν χιλιάδες ευρώ στην εφορία, το ίδιο το κράτος έχει παράνομα καθυστερήσει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των Ιατρών και Νοσηλευτών για πλέον των 9 μηνών σε αρκετές περιπτώσεις."
Η συσπείρωση των Ειδικευόμενων Ιατρών ανά την χώρα με αφορμή την επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν για τις συνθήκες εργασίας και την υπερημερία του κράτους, περιγράφεται με την παρουσία τους κάθε μέρα σε διαφορετικά νοσοκομεία, όπου συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες στον χώρο των νοσοκομείων και τις διοικήσεις αυτών. Την Τρίτη θα βρίσκονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη στο Κωνσταντοπούλειο ΓΝ Ν.Ιωνίας <<Αγ.Όλγα>> και το 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και για την επόμενη εβδομάδα.
IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου