Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Οξεία αντίδραση για την ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥΚαθολική είναι η αντίδραση των υγειονομικών στην κυοφορούμενη ένταξη του Ταμείου τους (ΕΤΑΑ) στον ΕΟΠΥΥ.
Γιατροί, φαρμακοποιοί και οδοντίατροι κάνουν λόγο για προσπάθεια υφαρπαγής των αποθεματικών του ΕΤΑΑ, προκειμένου να καλυφθεί μέρος από τις 'μαύρες τρύπες' του ΕΟΠΥΥ.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καταγγέλλει ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή ένα θνησιγενές μόρφωμα (τον ΕΟΠΥΥ), με θεραπεία ασπιρίνης.
Χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος – σημειώνει το προεδρείο του – προχωρούν κατ΄ επιταγήν της τρόικας στην άλωση των αποθεματικών των κλάδων Υγείας του ΕΤΑΑ και εξαθλιώνουν με την πολιτική αυτή τους ασφαλισμένους.
ΠΦΣ
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την εξαγγελθείσα ένταξη, εκτιμώντας ότι ένα βιώσιμο Ταμείο ρίχνεται στον 'Καιάδα' του ΕΟΠΥΥ.
Αντίθετη είναι και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ). Ο πρόεδρός της κ. Αθανάσιος Κατσίκης σχολίασε ότι ο οδοντιατρικός κόσμος διαμαρτύρεται για την αιφνίδια εξαγγελία της κυβέρνησης για την ένταξη του ΕΤΑΑ στον υπερχρεωμένο ΕΟΠΥΥ.
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην πρόθεση αυτή, τη στιγμή μάλιστα που ήδη έχει ξεκινήσει η αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του Ταμείου, για την οποία υπάρχει χρονικό περιθώριο σύμφωνα με το νόμο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
Η Ε.Ο.Ο. διαμαρτύρεται επίσης για τα νέα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα που θα είναι πλέον η 'ταφόπετρα' του οδοντιατρικού επαγγέλματος.
Ενόψει των εξελίξεων αυτών ο οδοντιατρικός κόσμος βρίσκεται σε φάση κινητοποιήσεων.

ΙΑΤRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου