Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

280 γιατροί παίρνουν φύλλο πορείας από το ΙΚΑ για νοσοκομεία




Φύλλο πορείας για διάφορα νοσοκομεία του ΕΣΥ αναμένεται να λάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα 280 γιατροί των πρώην θεραπευτηρίων του ΙΚΑ, ώστε να καλύψουν κενά νοσοκομείων σε Αθήνα και Πειραιά. Στο μεταξύ, σαφάρι αρχίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο τον εντοπισμό επίορκων, κοπανατζήδων και δημοσίων υπαλλήλων που έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά. Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολυαναμενόμενη λίστα συμπεριλαμβάνονται 280 ονόματα γιατρών, οι οποίοι μετά τις συγχωνεύσεις του ΙΚΑ με το ΕΣΥ βρέθηκαν να απασχολούνται στο σύστημα δημόσιας υγείας.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Υγείας, σε ό,τι αφορά τους γιατρούς η διαχείριση του σχεδίου κινητικότητας θα είναι πιο ανελαστική σε σχέση με τους νοσηλευτές.

Ετσι, στους νοσηλευτές θα δοθεί το δικαίωμα να επιλέξουν μεταξύ τριών νοσοκομείων σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή της, δεδομένου ότι η ανεπαρκής νοσηλευτική φροντίδα λόγω των ελλείψεων αφορά σχεδόν το σύνολο του ΕΣΥ.

Αντίθετα, σε ό,τι αφορά τους γιατρούς οι ανάγκες των νοσοκομείων ανά ειδικότητα είναι αυτές που θα καθορίσουν τον τελικό χάρτη της κινητικότητας. Παρ' όλα αυτά, οι γιατροί δεν θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία επιβολής αιτήσεων για το νοσοκομείο επιλογής τους.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι η μετακίνηση γιατρών για την κάλυψη αναγκών προβλέπεται από σχετικό νόμο ενώ αποτελεί και πάγιο αίτημα των δανειστών της χώρας.

ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ. Στο μεταξύ, πέρα από την καταγραφή των υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα για τους οποίους τα υπουργεία πρέπει να ενημερώσουν έως σήμερα, στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να βρεθούν οι επίορκοι και κοπανατζήδες υπάλληλοι ώστε να προστεθούν στη δεξαμενή των 4.000 απολύσεων που πρέπει να γίνουν έως το τέλος του έτους.

Προθεσμία δύο μηνών δίνει συγκεκριμένα το υπουργείο στα πειθαρχικά συμβούλια για την εκδίκαση των υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων, σύμφωνα με χθεσινή του εγκύκλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στο τέλος Ιουνίου εκκρεμούσαν 1.920 πειθαρχικές υποθέσεις.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, οι διαδικασίες έχουν επιταχυνθεί το τελευταίο διάστημα και είναι ενδεικτικό πως εξετάστηκαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους περίπου 500 υποθέσεις. Συνολικά από τον Ιούλιο του 2012 έως σήμερα απολύθηκαν λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων 204 υπάλληλοι, ενώ 993 τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία.

ΤΑ ΝΕΑ

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου